ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Дотримуватись карантину потрібно так, ніби живемо в "червоній" зоні", - Віктор Бойко

Медичний директор Коломийської ЦРЛ Віктор Бойко поділився інформацією про стан пацієнтів, інфікованих Covid-19, та порадив, як вберегти себе та близьких.

Станом на 3 серпня кількість хворих на коронавірус різко зростає, та, не дивлячись на це, багато коломиян забувають про карантинні обмеження. Проте, думка змінюється, коли особа стикається з хворобою віч-на-віч.

«Вірус стає агресивним, є підозра про наявність різних штамів. Значна кількість пацієнтів потрапляють в лікарню у важкому стані. Доводиться застосовувати «важкі» антибіотики. До того ж, розхід ліків суттєво зріс, а з ним – і  навантаження на медичний персонал», - розповів медик

На жаль, ні дієвої профілактики, ні вакцини поки що немає, а ризик зараження -  досить великий. Тому дуже важливо дбати про себе та близьких. Насамперед, дотримуватись маскового режиму та соціальної дистанції в громадських місцях. Це, на думку лікаря, зменшить кількість заражень щонайменше на 20%. Вагоме число, зважаючи, що йдеться про людські життя. Також слід утриматись від відвідувань хворих у стаціонарі.

«Захворіти може кожен, незалежно від соціального статусу. Особливо слід бути обережними людям зі слабким імунітетом та хронічними захворюваннями», - продовжує лікар.

Проте, в будь-якому випадку панікувати  не слід. Підвищення температури не завжди спричинене коронавірусною інфекцією. Остаточно підтвердити діагноз може тільки тестування. Його зараз роблять в державних та приватних лабораторіях міста. Перевірити себе на наявність антитіл IgG, за можливості, варто кожному. У пана Віктора, до прикладу, жодних симптомів не було, але вчасна діагностика допомогла в подальшому лікуванні.

Медичний директор Коломийської ЦРЛ наголосив: «Аби не повертатись до жорстких обмежень, ми маємо дотримуватись карантину так, ніби живемо в «червоній» зоні».

Христина ЯКОВИН

До теми: Число хворих на COVID-19 у Коломийській ЦРЛ суттєво зросло, а вірус стає стійкішим.