ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Додаткові доплати медикам – до 300% заробітної плати, соціальним працівникам – до 100%

Президент  Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX, який парламент ухвалив 30 березня 2020 року.
 
Новий Закон надбав чинності з другого квітня та передбачив додаткові доплати фахівцям на період виконання заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом, повідомляє пресслужба ОДА.
 
Закон передбачає, що доплати мають бути встановлені протягом тижня з дня набрання ним чинності, і мають виплачуватися до завершення виконання заходів із ліквідації епідемії (термін визначається Кабміном).
 
Зокрема, передбачаються такі доплати:
 
- доплати до 300% до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19);
 
- доплати до 100% працівникам сфери соціального захисту населення, які безпосередньо надають соцпослуги за місцем проживання людей вдома.

 Підписуйтесь на нас у Facebook Дзеркало медіа
Тelegram https://t.me/dzerkalomedia та Instagram https://www.instagram.com/dzerkalo.media/, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.