ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дитячий пляж на озері в Коломиї – пастка для дітей. ФОТО

Комусь рясні дощі, які тривали цілий травень і половину червня, принесли шкоду, а комусь – спокій. Для аграріїв збитки, а для рятувальників-водолазів – відносний спокій. Так розмірковує начальник водолазно-рятувальної служби Коломиї Дмитро Бурак.

 Торік у водоймах потонуло 19 осіб, від початку цього року потонуло троє чоловіків у селах; у Коломиї, слава Богу, вода не забрала нікого.

Люди після дощів менше стали купатися, тому й менше нещасних випадків, - пояснюють водолази станції.  Та відколи почалася спека, відпочивальників побільшало. У міському озері на вул. Чехова плавають переважно під вечір. Впали водорості й озерне плесо виглядає привабливим для купання. Але слід бути обережним і тут. Місцями глибина озера сягає чотирьох метрів.

Торік місто почало було облаштовувати дитячий пляж у правому крилі озера. Але не довершили.

"Тепер дитячий пляж – пастка для дітей, - каже Дмитро Бурак. – Захід у воду спочатку йде плавний, а вже за метрів п’ятнадцять – раптова глибина. Два роки тому на цьому місці втопилася дівчинка. Наші працівники там удень чергують, але ж хіба кожну дитину припильнуєш! Здалося б територію дитячого пляжу огородити сіткою, аби там собаки не гуляли й п’яниці не заходили. І ще здалося б комунальникам провапнувати воду задля безпеки від інфекцій… Ще одна проблема - нема до рятувальної станції заїзду для "швидкої".

"Так званий дитячий пляж на міському озері становить загрозу для дітей, - вважає начальник водолазно-рятувальної служби Коломиї Дмитро Бурак, - його слід огородити й облаштувати безпечний захід у воду. А саму воду комунальники мають провапнувати від можливої інфекції".

 Іван ДЖИНДЖУРА

Як повідомляли, лише за червень в Україні потонуло 42 дітей