ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Держава виділила 100 млн грн на ремонт дороги Снятин – Тязів

Дорогу ремонтуватимуть на найбільш аварійних ділянках у Тлумацькому, Снятинському та Тисменицькому районах.

Про це на апаратній нараді в ОДА повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак.

За словами Василя Буджака, минулого тижня Кабінет міністр погодив виділення 100 млн гривень на ремонт дороги Снятин – Тязів. Цих грошей не вистачить на ремонт всієї дороги, тому будуть зроблені найбільш аварійні ділянки. 

Дорогу ремонтує фірма ПБС.

Наразі в Івано-Франківській області в задовільному стані знаходяться 50% доріг державного значення. Якщо до кінця року вдасться виконати всі заплановані роботи, буде 52%.

У 2015 році ремонту потребували 95% доріг державного значення.

Також Буджак повідомив, що до 1 листопада буде зданий в експлуатацію міст через річку Рибницю у Косові, який зруйнувала повінь у 2008 році.

Буджак акцентував увагу на збільшенні аварій з летальними наслідками на відремонтованих дорогах. Причина більшості ДТП – перевищення швидкості. За його словами, САД робить усе можливе, аби зменшити аварійність: наносять розмітку, встановлюють знаки, але це не надто допомає. Він попросив голову ОДА Дениса Шмигаля долучитися до вирішення проблеми безпеки руху на відремонтованих дорогах.

"Прохання до місцевої влади, громадських організацій акцентувати увагу не тільки на вибоїнах, але й на проблемі перевищення швидкості. Давайте, може, якісь чергування влаштуємо",  запропонував Буджак.

Денис Шмигаль сказав, що звернеться в Кабмін щодо виділення коштів на заходи з безпеки руху.

Нагадаємо: На ремонт доріг на Прикарпатті потрібно 15-21 млрд грн