ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чому медапарат ангіограф наскільки важливий для Коломиї: пояснюють лікарі

Як повідомляли, вчора у Коломиї запустили унікальний медапарат ангіограф для діагностики важких серцевих захворювань, отриманий за сприяння Андрія Іванчука. Ангіограф - високосучасний медичний апарат, тож відтепер мешканці Коломиї та Коломийщини, а також прилеглих районів - Городенківського, Снятинського і Косівського - зможуть отримати швидку і якісну діагностику. Такий медичний апарат був вкрай необхідний коломийським лікарям – щорічно близько 500 людей потрапляє до стаціонару ЦРЛ з інфарктами міокарда та інсультами (за рік реєструють близько 150 інфарктів та 350 інсультів). Чому медапарат ангіограф наскільки важливий для Коломиї: пояснюють лікарі. Введення в дію ангіографа суттєво зменшить смертність, термін перебування в медичному закладі, інвалідність, – наголошують коломийські медики. Як розповідають лікарі ангіографічного кабінету – інтервенційний кардіолог Оксана Остафійчук та кардіолог Михайло Мосур, завдяки ангіографу видно усю карту судин потрібного органу чи частини тіла. Лікарі зможуть оперативно розпізнати зміни, що відбуваються в судинах і тканинах. Якісне і точне зображення дає детальну картину процесів, що відбуваються. Крім того, подібні апарати дозволяють зробити процес обстеження пацієнта простим, швидким і якісним. А простота управління апаратом оптимізує роботу лікаря.
“Деколи постає питання, чи людина готова на дане обстеження чи ні, коли триває діагностика, тоді ми вже говоримо є звуження чи ні. Тобто під час обстеження повноцінно з нею спілкуємося”, – розповіла лікарка Оксана Остафійчук.
За словами заступника Коломийської ЦРЛ Віктора Бойка, ангіограф дозволяє діагностувати аневризми судин головного мозку  – апарат має майже 40 показів до різних видів втручань.
“Ми надіємося, що апарат повністю себе виправдає. Це прекрасна річ, про яку Коломия могла тільки мріяти”, – підсумував медик.
Нагадаємо, Коломия – єдина серед райцентрів Прикарпаття, яка має цей медапарат. Це вдалося за сприяння народного депутата, коломиянина Андрія Іванчука. Також він доклав зусиль, щоб лише за останні три роки на медичне обладнання Коломийщина отримала понад 100 млн грн. Це вперше була виділена така значна сума за роки незалежності.