ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Число хворих на COVID-19 у Коломийській ЦРЛ суттєво зросло, а вірус стає стійкішим

Про це на сьогоднішній прес-конференції з представниками Коломийської ЦРЛ повідомив медичний директор Віктор Бойко.

Зараз у відділенні перебувають 110 пацієнтів з Covid-19. З них 35 - мешканці Коломийської ОТГ, 58 – із району, решта - мешканці сусідніх районів Прикарпаття. Лікар не погоджується із внесенням Коломиї до зеленої зони, адже статистика - невтішна.

Однак, панікувати теж не варто. За умови перших симптомів коронавірусу, спочатку радить проконсультуватись зі своїм сімейним лікарем і тільки тоді, при потребі, звертатися до лікарні.

За словами медичного директора лікарні, денний стаціонар для людей без Covid-19 працює в звичному режимі. Та не зловживати цим не радить, адже небезпека зараження в Коломийській ЦРЛ зберігається.

Із власного досвіду Віктор Бойко підтвердив, що хвороба в кожного протікає індивідуально. Наприклад, в нього симптоми були присутні тільки добу, а втрати смакових та нюхових якостей взагалі не було.

Наостанок Віктор Бойко зазначив, що вірус тільки набирає обертів. А щодо карантинних обмежень, то вони потрібні нам, щоб надалі жити повноцінним життям.

- Ми мусимо брати приклад з країн Європи та США, дотримуватись маскового режиму і соціальної дистанції. В іншому випадку, влада буде змушена повернутись до жорстких обмежень. – підкреслив медик.

Христина ЯКОВИН

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.