ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чи залежить якість життя від обраного фаху?

Чи задавались Ви цим запитанням у старшому шкільному віці? З ким Ви обговорювали вибір подальшого фаху? Чи мали Ви можливість отримати фахову консультацію чи пораду з такого роду запитань?

Мабуть, за коло друзів та батьків дане питання не виходило. Сьогодні учнівська молодь випускних класів загальноосвітніх закладів має унікальну можливість отримати інформацію про сучасний стан регіонального ринку праці, ознайомитись з актуальними, перспективними вакансіями від фахівців Івано-Франківського міського центру зайнятості, які 20 лютого 2020 року провели профорієнтаційні заходи для учнівської молоді  випускних 11-х класів ЗОШ №19. 

Основною метою таких заходів є формування в учнів старшого шкільного віку реального погляду на вибір професії з урахуванням власних бажань, можливостей та потреб ринку праці, питання самовизначення, вирішення типових труднощів у вирішенні даних питань. Школярі жваво дискутували, як, на їхню думку, правильно обрати професію, яку професію вважають престижною, обговорили першочергові фактори, що впливають на вибір професії, і як залежить якість життя від правильно обраного фаху і що взагалі вони розуміють під поняттям «правильно» обраної професії чи спеціальності. 

Під час проведення заходу учні навчального закладу мали нагоду ознайомитися із сучасним станом регіонального ринку праці, визначити спеціальності та професії, які користуються сьогодні найвищим попитом. Також ознайомилися з роботою веб-базової Платформи для онлайн профорієнтаційного консультування. Для більш якісного розуміння результатів тестів та отримання професійних рекомендацій щодо вибору професії учням було запропоновано звернутися до фахівців служби зайнятості.