ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чи вигідно зараз інвестувати у житло в Івано-Франківську

Одним із найбільш поширених варіантів пасивного доходу є саме інвестиція в нерухомість. Навіть під час війни цей тип вкладень користується немалим попитом, адже вартість якісного житла завжди буде зростати. Найчастіше обирають варіант придбання житла для подальшої здачі в оренду - це дасть змогу отримувати пасивний дохід впродовж тривалого часу. Також поширеним є придбання нерухомості для подальшого перепродажу - після певного часу здачі в оренду - або ж купівля квартири в новобудові і її перепродаж після ремонту. Якщо ви розглядаєте інвестиції в нерухомість, пропонуємо вам переглянути актуальні квартири в Івано-Франківську на ДІМ РІА.

Інвестиції в придбання квартир: ризики та переваги

Вкласти кошти в нерухоме майно це найбільш передбачуване вкладення грошей, яке до того ж не потребує вузькоспеціалізованих знань в певній сфері, достатньо буде просто отримати консультацію юриста. До того ж гроші можуть з часом знецінитись, а вартість якісного житла буде тільки зростати в ціні. Найшвидше можна отримати прибуток після придбання квартири на початку будівництва ЖК і оформити її подальший продаж після здачі будинку в експлуатацію. На сьогоднішній день наша країна зазнає значних змін, які як відкривають нові економічні можливості, так і несуть певні ризики. Щодо очевидних і найбільших ризиків, то тут варто говорити про ненадійних забудовників та можливість руйнування об’єкту будівництва. Що стосується можливого руйнування, то для подібних інвестицій краще купити квартиру в західних регіонах країни, наприклад, в Івано-Франківську. А щоб уникнути першого, варто провести дослідження ринку та звертати увагу на солідних та відомих забудовників, які мають за плечима певне портфоліо завершених об'єктів. 

На що звертати увагу обираючи об’єкт нерухомості

При покупці квартири варто звертати увагу на деякі фактори, що безпосередньо пов’язані з будівлею - за загальний стан об’єкту, перспективи розвитку району, локація ЖК та інфраструктура поруч. Важливим аспектом також є умови розтермінування, що дасть вам можливість вкласти кошти не в один, а в декілька об’єктів і тим самим примножити прибуток. Не меншу роль грає вибір правильного забудовника, звертайте увагу на наступні аспекти:

  • надійність - подивіться, які будинки компанія вже здала в експлуатацію;
  • якість забудови - питайте про всі технічні нюанси, що вас цікавлять, а також попросіть технічну карту, де описується ЖК, будинок та квартира;
  • ціни - порівняйте ціну, що вам пропонується, з середньоринковою і, якщо є відчутна різниця, варто насторожитись.

Все ж варто зазначити, що навіть на фоні інфляції та коливань на валютному ринку сфера нерухомості демонструє неабияке вміння пристосовуватись до економічних складнощів. Попри війну та внутрішні нестабільності ринок нерухомості в Україні продовжує свій розвиток, що свідчить про його витривалість та певну надійність. Забудовники ж розробляючи нові об’єкти намагаються реагувати на актуальний попит і потреби покупців. У відкритому доступі можна знайти форуми, де експерти висловлюють свою думку щодо інвестиції в того чи іншого забудовника - такі рекомендації стануть в пригоді новачкам в цій сфері.

Загалом же нерухомість була і залишається перспективним напрямком інвестування, це фізичний актив, який залишається у власності незалежно від політичних чи економічних коливань. Саме це дозволяє інвесторам залишатись в прибутковому стані та мінімізувати рівень фінансових втрат.

Інвестиції в нерухомість Івано-Франківська

Розташоване в західній частині України це місто є дуже комфортним для життя, підтвердження чому можна знайти в багатьох експертних опитуваннях. Тут добре розвинена інфраструктура і транспорт, багато зелених насаджень, крім того тут активно розвивається підприємництво, завдяки чому зарплати тримаються на високому рівні, а вартість життя дешевше, ніж у Києві або Львові. Це одна з причин, чому саме це місто є магнітом для інвесторів, молодих спеціалістів та сімей.

Варто також зазначити, що останні роки зберігається тенденція поступового росту цін на нерухомість, що означає, що з часом ваша інвестиція буде приносити ще більший прибуток. Причиною такої тенденції став розвиток інфраструктури міста та збільшення попиту серед внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення.

Додаткові можливості відкрились для покупців з появою державної програми єОселя, яка дає можливість отримання кредитування на досить вигідних умовах - під 3% для пільгових груп населення та під 7% для решти населення. У інвесторів з’явилась можливість максимізувати прибуток та зменшити при цьому затрати, і все це завдяки підтримці держави. Крім того, це дозволяє одразу почати заробляти, здаючи квартиру в оренду, адже вартість оренди буде з часом зростати, а відсоткова ставка залишиться на фіксованому рівні. 

Прибутковість від оренди в Івано-Франківську є однією з найвищих по регіону, що робить його привабливим для тих, хто шукає пасивний дохід. Молоді люди обирають саме це місто через високий рівень життя, сучасні освітні заклади та розвинену інфраструктуру. Основна маса молоді зараз не прив’язана до розташування офісу, так як вони працюють віддалено і це дозволяє їм жити там, де хочеться. Попри те багато ІТ-компаній перенесли свої офіси саме в Івано-Франківськ, що додатково підвищило місцевий попит на нерухомість. Мешканці міста впевнено стверджують, що Івано-Франківськ є прикладом сучасного та комфортного життя, він відповідає всім стандартам та вважається квітучим, економічно розвиненим та безпечним містом. Саме тому воно є ідеальним для інвесторів - перспективність вкладень заключається у стабільному зростанні цін, підтримці державних програм та досить високій прибутковості від оренди.