ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Червоний Хрест передасть оснащення для паліативних центрів Прикарпаття

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч в. о. голови облдержадміністрації Марії Савки з делегацією німецького Червоного Хреста міста Дахау.

Під час зустрічі обговорювалося ряд важливих питань, а саме, оснащення закладів паліативної допомоги та підтримки і навчання патронатних сестер області, інформує ІФ ОДА.

Зокрема, Марія Савка привітала гостей на прикарпатській землі, висловивши подяку, та зазначила, що саме завдяки підписанні угоди у 1991 році про співпрацю, Прикарпаття отримало чималу допомогу у багатьох галузях.

"За цей час на терени Івано-Франківщини було привезено 50 вантажів гуманітарної допомоги - більше 500 тонн, зокрема, одяг, взуття, засоби гігієни та медичне обладнання", - сказала Марія Савка.

Своєю чергою представники Червоного Хреста наголосили на подальшій спільній співпраці із обласною владою, адже це дозволить відчутно допомогти закладам охорони здоров`я та соціального захисту населення Івано-Франківської області.

Варто зазначити, що всі медичні заклади області отримували допомогу від німецького Червоного Хреста. Так, для обласної дитячої клінічної лікарні, обласної клінічної лікарні, Надвірнянської ЦРЛ та організації Товариства Червоного Хреста в місті Івано-Франківську були передані автомобілі. Івано-Франківщина стала першою з українських областей, яка почала співпрацювати з Червоним Хрестом німецької землі Баварія. Понад 50 гуманітарних караванів надійшло на Прикарпаття за 25 років.

Додамо, що в Німеччині Червоний Хрест виконує соціальне замовлення держави: є швидка допомога, станції переливання крові, магазини, будинки перестарілих і навіть дитячі садочки Червоного Хреста.