ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Через COVID-19 помер лікар Івано-Франківської обласної лікарні

23 листопада через COVID-19 помер лікар Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Юрій Артиш.
Про це повідомляють на сторінці закладу у фейсбук.
"Сумна подія. Велика втрата. Упродовж місяця тривала боротьба з вірусом COVID-19, який забрав життя лікаря нашого закладу Юрія Артиша. Колектив співчуває рідним та близьким, сумує за колегою, який був прикладом професійності, відповідальності, життєлюбства. Кажуть, він безмежно любив свою роботу і життя в цілому…
З 2003 року Юрій Артиш працював на кафедрі патанатомії Івано-Франківського національного медичного університету, а з 2019-го і до останніх днів життя – у патолого-анатомічному відділенні обласної клінічної лікарні.
«Його робота була завжди напружена й дуже непроста психологічно, – розповідає медичний директор Андрій Яворський. – Він займався питаннями прижиттєвої діагностики і щоденно мав безпосередній контакт з людьми, яким озвучував не завжди втішні діагнози. Проте наш лікар робив це щоразу виважено й перевіряв найменші деталі, щоби не схибити. У цьому був прикладом для нас усіх».
Колеги Юрія Артиша відзначають його відповідальність і професійність, доброзичливість і велике життєлюбство. Кажуть, дуже б хотілося говорити сьогодні про досягнення лікаря та науковця і аж ніяк не про хворобу й останні дні життя.
«Більше місяця лікарі відділення реанімації боролися за його порятунок, а на підтримці CPAP він був останні два тижні, – зазначає Андрій Яворський. – Оскільки минулого тижня стан Юрія значно покращився, ми всі дуже сподівалися, що хвороба вже позаду. Втім…».
Колеги висловлюють співчуття родині Юрія Артиша, його батькам та двом дітям.
Світла пам’ять!
У вівторок, 24 листопада, о 16 год. у храмі св. Кирила і Мефодія (с.Крихівці, вул. Вербова, 32) відбудеться парастас. У середу, 25 листопада, об 11 год. відбудеться похорон.
 
15 листопада Юрієві Артишу виповнилося 42 роки.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.