ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Богдан Станіславський про кріогенний газифікатор від фонду "Покуття": "Це ще один крок до якісної медицини". ФОТО

Вчора у Коломийській ЦРЛ запрацював кріогенний газифікатор, який заклад отримав у подарунок від фонду «Покуття» Андрія Іванчука.
Кріогенний газифікатор - це дуже дороге обладнання, яке перетворює рідкий кисень (а саме таким його транспортують і зберігають) у газоподібний. Таким киснем буквально лікують людей, які мають важкий перебіг коронавірусної хвороби, написав у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
Зі слів мера, через високу вартість Коломийська ЦРЛ не мала змоги придбати власний газифікатор, а тому орендувала обладнання у Львівського хімічного заводу. Орендований газифікатор далеко не новий, до того ж його місткість складає 3 тонни. Такий об'єм кисню Коломийська ЦРЛ на піку епідемії використовувала щодня. Це означає, що обладнання працювало на межі можливостей і через високі навантаження в будь-який момент могло вийти з ладу.
Тепер у КНП "Коломийська ЦРЛ" є абсолютно новий кріогенний газифікатор, резервна бочка, а також залишається в оренді обладання Львівського хімічного заводу. Тому сукупно Коломийська ЦРЛ зможе мати в запасі 8 тонн рідкого кисню (3 т - з орендованого газифікатора, 3 т – з подарованого фондом «Покуття» і 2 т – з резервної бочки). Це вдвічі більше.
"Я дякую Андрію Іванчуку та благодійному фонду "Покуття" за те, що він крок за кроком розвиває нашу громаду. Мати таке обладання - розкіш навіть для деяких обласних лікарень. Коломийська ЦРЛ його тепер має і це ще один крок до якісної медицини у громаді" - йдеться у дописі.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.