ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Біля будівлі "Івано-Франківськгазу" протестують проти підвищення тарифів. ФОТО

Близько 70-ти людей протестують біля приміщення "Івано-Франківськгазу" у Франківську. Вони виступають проти підвищення тарифів, пише Суспільне Карпати.

 

Одна з учасників акції Наталя Біланів розповіла, що прийшла на мирну акцію протесту, бо незгідна з новими тарифами.

"Ми зібралися вимагати біля газконтори ("Івано-Франківськгаз" -ред.) зниження тарифів. Влітку я оплачувала 2,95. Чому в три з половиною рази на зимовий період підвищили тарифи? Нехай нам пояснять, чи це наш український газ, та з чим пов'язане підвищення. Ми повинні висловити протест надавачам послуг, владі, яка має це контролювати та узгоджувати з мешканцями, - каже Наталія Біланів. - 13-та стаття минулорічної Постанови Кабміну від 25-го січня говорить про те, що мають бути узгоджені тарифи між споживачем та надавачем. Чому з нами ніхто не спілкується. Принесли платіжку і плати".

За словами жінки, під час локдауну її заставили піти у вимушену відпустку. Тому оплачувати послуги їй фінансово важко.

На запитання Суспільного, звідки протестувальниця дізналася про акцію та хто її організував, відповіла так: "Він - не організатор, він - порадник. Іван Струтинський, у Львові. Він закликає нас боротися, тому що не можна так себе принижувати, гідність свою. Згідно зі статтею 39 Конституції України, ми маємо право на мирне зібрання. В мене немає ні гранат, ні автомата. Я не йду палити машини, перекривати дорогу, водіям заважати".

Ще один учасник акції Михайло Базанюк каже, що про акцію прочитав у Facebook. Прийшов, бо проти сплати за транспортування газу.

"Я категорично проти сплати за транспортування газу і проти піднятття тарифів. Для всіх це питання зараз болюче. Я проживаю в будинку, ще платіжку за січень не отримав. Але люди говорили, що вже близько 400 гривень за доставку газу. Я платив 115 гривень, підрахував, що теж десь так буду платити. Я вважаю, що це ніяка не доставка, коли труба прокладена через моє подвір'я. Нехай мені заплатять за оредну подвір'я. По-друге, яка може бути доставка, якщо немає жодного договору. Я платити не буду", - каже чоловік.

За словами учасників, такі акції будуть проводити щопонеділка, поки їх не почують.

Як повідомляли, у січні зросла ціна на газ і на його транспортування.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.