ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Big money, або як у Коломиї організували найбільший бізнес-форум. ФОТО

Вся історія почалась задовго до 25 листопада, власне дня який знаменував кульмінацію всіх старань, дня коли до писанкової завітали одні із найуспішніших бізнесменів країни, лекції і семінари яких відбуваються виключно в великих містах та закордоном. Серед яких представники списку Forbes.

А почалося все з того, що підприємець із Коломиї Ігор Дідик відвідав форум Євгена Черняка в Миколаєві.

«Ідея організації такого дійства  була в мене в голові ще чотири місяці до форуму( Миколаївського), під час зустрічі із Андрієм Остапчуком( теж одним із лекторів) ,він допомагав у відкритті бізнес-клубу в Коломиї. Він каже запроси сильного спікера до Коломиї щоб одразу почати рости, я одразу запитав -  «Якого саме?», -   на що він відповів, -  «Наприклад Євгена Черняка»,-  ми посміялись, адже я вважав це нереальним, проте потім щоденно ми про це думали і через три місяці на форумів в Миколаєві  я підійшов до Євгена і кажу, якщо ми в Коломиї зберемо 500 людей, тому що в нас і немає приміщень, які б вмістили більше – ви б приїхали?


«Сталося чудо, - сміється Ігор. – Він погодився, навіть засвідчив це на відео, але коли почав писати йому, відповідав неохоче». Тоді молоді підприємці Коломиї використали останній шанс: відзняли флешмоб - відеозвернення до Євгена. Закинули відео в соціальні мережі, де його побачили тисячі людей.

«Євген Черняк – публічна людина, він не міг проігнорувати наше звернення», - продовжує Ігор Дідик.

І справді, протягом 2 – 3 днів бізнесмен заявив, що відвідає Коломию.

Почалась підготовка до дійства.  Загалом основних організаторів в Коломиї було четверо.

Це вже згаданий Ігор Дідик, також  Ігор Стражник, Михайло Шарабуряк та Михайло Вовк. Кожен відповідав за певну компетенцію. Хлопці привели не одну безсонну ніч в праці і підготовці, адже такі заходи за три тижні організувати це щось надзвичайне продовжує розмову  Ігор Стражник, «Такі форуми з такими спікерами і рейдером готується протягом 3- 4 місяців ми ж зробили за три тижні, в нас була велика кількість проблемних моментів які ми вирішували по мірі поступлення. Ми прийняли рішення не делегувати свої обов’язки іншим людям. Вже в самий день форуму ми залучили волонтерів.

А до цього всі бронювання квитків, забезпечення технічної частини, забезпечення рейдерів – займались ми в 4-х. Це найкращі спікери країн СНД- Євген Черняк N1 – він в 25 списку Forbes. Андрій Остапчук ( коломиянин) засновник «Yang business club», Дмитро Стрижов ( охоронна фірма« Sheriff»), Дмитро Макаров який в 18 років є мільйонером, Олесь Тимофеєв – геній маркетингу.

Люди зібрались із різних міст та областей – лише 40% це були коломияни та мешканці району , інші 60%  - представники Львова, Чернівців, Івано-Франківська, навіть дехто приїхав з Дніпра.

«Кожен з нас випав зі свого бізнесу на три тижні, почав розповідь  підприємець Михайло Шарабуряк, спершу  подзвонив Ігор і каже давайте самостійно займемось бронюванням, першим випробуванням власне стало те, що люди масово бронювали квитки, а сайт не був до кінця готовий – і всі ті бронювання були не актуальними і почалась робота із того, що ми одбзвонювали 60 людей і просили переробити заявку, після того ми розділили зони і почали працю».

 Вікторія Геник ( спів засновниця мережі « Coffee V time»  - про перші враження і мотивацію

«Я коли вийшла з зали в мене направду виросли крила, якась така мотивація, натхнення і бажання працювати, і великий заряд від цієї людини( мова про першого спікера). Зрозуміла дуже багато уроків для себе. Перше про те, що потрібно тримати баланс - якщо ти працюєш не перевантажувати  себе роботою 20 год. на день, можна працювати 3 години і бути максимум продуктивним, не забуваючи про сім’ ю та свій відпочинок».

Сам форум по часу розрахований був на 5 годин, з можливістю каво перерв, вартість квитків починалась від 500 до 1500 грн vip місця поруч сцени. Кожен лектор вносив свою порцію мотивації. Особиво багато відзначало Остапчука Андрія, хлопець сам Коломиянин, проте зараз успішний бізнес-мен і часто виступає закордоном.

Ось кілька тез його спічу

«не важливо кого знаєте ви, важливо хто знає вас»

«Бюджетуйте все чим ви займаєтесь»

«Найважливіше – це люди, які навколо вас (ваше оточення)

Підбиття підсумків

Михайло Вовк

«Було дуже мало часу і фактично всією організацією займались хлопці, квитками організаційними моментами, на мою компанію, моїх друзів, працівників лягло питання – те що ми любимо в міємо робити найкраще це допомагати в організації  і забезпечувати технічно. Все що ви бачили на сцені, все що звучало, конфіті, дим і тд і тп. Це робили ми.»

 Опісля були інші виступити про маркетиг, приклади успішного бізнесу, проте головним хедлайнером був Євген Черняк – засновник бренду «Хортиця», бізнес-тренер, та ведучий і засновник ютуб каналу «Big money». І на відміну від своїх колег спікерів його концепція виступу – це живий діалог, де спершу будь-хто із залу задає питання – опісля він відповідає, розповідає на конкретному своєму прикладі. Помітно, що людина живе своєю справою. Він постійно наголошував в своєму виступі – не бійтесь, завжди розвивайтеся, багато читайте, розповідав про приклади своїх відносин із дітьми, де він є не просто батьком подекуди і бізнес –партнером.

 Євген Черняк

«Діти дуже важливі, інколи їх успіхи нас радують більше за наші, але це не означає що потрібно їх жаліти – адже любов це не жалість, любов це підготувати свою дитину таким чином, щоб його ніщо не могло ні здивувати  ні злякати.

Мова про приклад коли один із синів попросив 800 доларів на круті кросівки, Євген відповів я тобі дам ці кошти ти купиш кросівки, перепродаш їх, потім ще одні, і з прибутку що залишиться купиш собі, можливо дешевші, але свої.»

«Я не вірю в тих що щасливий без сім’ї і роботи. В Тих не вірю, хто щасливий  безкінечно в роботі в відпочинку без дітей. Скучай на роботі за відпочинком, на відпочинку за роботою і завжди за дітьми. І не вір інстаграмному щастю багатьох, фото красиві, камера телофону довзоляє, але очі пусті і сумні. Не хочу бути таким, тільки часні емоції. Хай краще мене ненавидять за те, ким я є на справді, ніж люблять за те ким не являюсь. Здоров’я не головне , але без нього все інше сенсу немає. Рано лягаємо – рано встаємо. Зрозумій ті якості , що привели тебе до успіху і розвивай їх кожен день. ..»

 

Віталій Бирчак