ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Безпека дітей проти зручності для водіїв: чи дозволять проїзд поруч з ліцеєм №6. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні на вул. Леонтовича відбулася справжня акція протесту. З одного боку, за словами присутніх – близько 400 мешканців мікрорайону, з іншого – майже 100 власників гаражів поруч. Проте, коли наші журналісти прибули на місце, представників мікрорайону було десь пів сотні, а водіїв – двоє. Предмет дискусії – ланци, які забороняють проїзд біля ліцею №6 вже 28 років.

Колись тут, поряд зі школою та садочком, авто збило дитину. Після того й з’явилися стовпці з ланцами, що унеможливлюють проїзд на цьому відрізку дороги. З 1992 року водії доїжджали до гаражів навколо паралельною дорогою.

 

Покриття там так-собі, але й тут було не краще, тож всіх усе ніби влаштовувало.

 

Нещодавно міжбудинкові проїзди в мікрорайоні Леонтовича відремонтували, в тому числі й дорогу навпроти ліцею. Тепер водії хочуть їздити навпростець.

 

Мешканці проти, адже вважають, що таким чином створення аварійних ситуацій не оминути:

«Це – наче друга «стометрівка» Коломиї: діти катаються на роликах, самокатах, велосипедах, - розповідає Михайло Колоднюк. - Якби в нас були адекватні водії, що їздять зі швидкістю 10 кілометрів (на годину – ред.), але ж вони «літатимуть» 90! Ми категорично проти, щоб ще хтось покалічив чи вбив дитину!».

На проїжджій частині проклали асфальт, встановили «лежачих поліцейських», тротуари обгородили парканом, а також встановили дорожні знаки та намалювали «зебри». Проте місцеві мешканці впевнені: це не допоможе.

«Це – єдина зона, де діти почуваються в безпеці. В усіх інших місцях може проїжджати транспорт. Мами також виходять з візочками. До того ж поруч – цегельня. Якщо ланци заберуть, сюди почне їздити й вантажний транспорт та автобус», - каже Антоніна Гінчицька.

«Діти звикли, що машини тут не їздять. За 35 років нам вперше зробили дорогу й ми хочемо, щоб цей відрізок залишили нашим дітям», - додає Людмила Єрохіна.

Наш журналісти також спробували дізнатися думку водіїв, які були присутні на заході, однак ті від коментарів відмовились і навіть намагалися силоміць заборонити зйомку. Мешканці мікрорайону розповідали, що чоловіки погрожували зрізати ланци самовільно. Чи є в них на це дозвіл міської ради – наразі не відомо.

Редакція «Дзеркала медіа» продовжуватиме слідкувати за перебігом подій на Леонтовича.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА