ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Кошкін: "Замість писати дурниці в соцмережах, краще б долучалися до волонтерської роботи"

Другу добу соцмережами блукає повідомлення про те, що медсестри та молодший персонал Коломийської дитячої лікарні не забезпечений засобами індивідуального захисту. Однак, генеральний директор КНП «Коломийська центральна районна лікарня» Андрій Кошкін телефоном повідомив журналістам «Дзеркала медіа», що це – абсолютний фейк.

«Ми зараз забезпечені всім необхідним»

Коломийські лікарні повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Станом на сьогодні продовжуємо створювати резерв – до кінця дня матимемо там 10000 масок. Весь персонал забезпечений масками, рукавичками та халатами, шиємо індивідуальні костюми. В наявності маємо 8 захисних щитків і замовили ще.

Місто закупило медикаментів і дезрозчину на кілька тисяч гривень. Сьогодні знову передали список більш, ніж на 100 тисяч гривень і замовили одноразових пеленок і памперсів на 380 тисяч гривень - припускаємо, що в нас будуть лежачі.

Отримали швидкі тести для визначення коронавірусу. Кількість не уточнюватиму, щоб не створювати ажіотаж. Можу лиш сказати, що отримали не менше, ніж усі інші райони Прикарпаття. Тести робитимуть тільки госпіталізованим із підозрою на COVID-19.

Щодо апаратури - маємо 14 робочих апаратів штучної вентиляції легень. Два віддали в ремонт вчора, ще два відправили на Івано-Франківськ, тож загалом матимемо 18. Один віддали в інфекційну лікарню.

Існує положення про те, хто з медперсоналу потребує захисного костюму, а кому достатньо маски. Не кожен лікар, медсестра чи санітарка читали ці положення – звідти й паніка. Персонал, який безпосередньо контактуватиме з хворим на коронавірус буде забезпечений усім необхідним. Для персоналу, який просто пересуватиметься лікарнею, достатньо маски на обличчі та дезрозчину для обробки рук.

«Хотів би подивитися в очі людині, котра поширює цю дезінформацію»

Відверто кажучи, не маю часу на соціальні мережі зараз - ми працюємо 24 години на добу, але мені телефонують та інформують про різні провокативні дописи. Дитяча лікарня, як і всі інші, отримує все необхідне, в них є свій резерв масок.

Ті, хто зараз пише дурниці в соцмережах, краще б долучилися до волонтерської роботи. Мені телефонують підприємці, фізичні особи та благодійники, надсилають кошти на рахунок, завдяки чому ми зараз маємо змогу щось закупити. Страшна біда об’єднала, згуртувала коломиян та українців.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА