ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андріана Фединчук: "Хотілося створити ілюзію реальності того, що намальовано"

У «Світовиді» відбулося відкриття виставки «Плетиво» членкині «Спілки художників Ко-ло-мия» Андріани Фединчук. Це - серія графічних робіт, 23 ілюстрацій з власною історією.

Дівчина готувалася до виставки 2 роки. За цей час динамічно змінювалося її життя, що відобразилося й у роботах: «деталізована графіка химерними лініями переплітається з акварельними фрагментами».

«Цей стиль я шукала дуже довго: мабуть, ще із замальовок, створених за шкільною партою, - згадує Андріана. - Вступаючи до інституту мистецтв, у мене було прагнення знайти свій власний стиль, щоб мої роботи можна було ідентифікувати. Це – слід, який мистець залишає після себе. Мій стиль – це багато спроб, помилок і зусиль. Може, він дещо наївний і в деяких моментах виглядає незавершено, але деталізована графіка – моя пристрасть. Я дуже багато над цим працюю, мене це надихає. Мені подобаються лінії. Завдяки цим роботам мені легше позиціонувати себе у світі. Вони виражають мій характер, особистість».

«Дивлячись на багатогранні роботи Андріани Фединчук, можна сказати, що людина проживає цей світ не в одному вимірі.  Це - досить виразні художні твори зі своєю кульмінацією, але об’єднані між собою невидимою ниточкою в одну оповідь - плетиво, - коментує роботи мистецтвознавець Тарас Косович. - Мисткиня віддає перевагу кольорам філософії: чорним, коричнево-бордовим, зеленим відтінкам».

А ще деякі роботи з’єднані між собою нитками, що символізує певний зв’язок між ними. Це – перша персональна виставка Андріани, і мистецтвознавці вважають її вдалою.

«Я не очікую визнання, просто хочу, щоб мої історії хтось побачив, прочитав, зрозумів», - каже дівчина.

Виставка триватиме до 10:00 6 лютого.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Читайте також: "Я все покинув і почав робити динозаврів". Історія коломиянина Валерія Дідорака.