ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Аферисти створили клонований сайт Манявського монастиря і виманюють у вірян гроші

Манявський скит розташований на Богородчанщині і є однією з найбільших православних святинь України.

Багато людей сюди приїздять щоб помолитися. Є й такі ,хто не може приїхати, але хоче підтримати діяльність святині коштами. Цим і скористалися шахраї. Про це в мережі повідомив Митрополит Івано-Франківський і Галицький Православної Церкви України Іоасаф Василиків, інформує Бліц-інфо.

"Шановні друзі, брати і сестри. Офіційно, як керуючий Івано -Франківсько-Галицькою єпархією УПЦ ПЦУ і настоятель Манявського хресто-воздвиженського монастиря доводжу до вашого відома про те, що вказаний на цих фото сайт не має ніякого відношення до монастиря. Прикриваючись Манявським монастирем аферисти виманюють у довірливих людей гроші...", - написав владика.

За словами Митрополита, єдиним офіційним сайтом монастиря є Великий Хресто-Воздвиженський Манявський Скит, а сторінкою в соцмережі Український Афон. Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир. 

В коментарях до допису користувачі повідомили, що телефонували за вказаним на сайті-клоні номером і там їм відповіли російською. Ще одна жінка пише, що за даними банку отримувач коштів БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ".

Владика Іоасаф запевнив, що як митрополит і настоятель монастиря вже готує подання в прокуратуру.

На сторінці самої БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ" в розділі волонтерство серед інших вказаний "Сайт Манявського Скита". Далі дослівно:

"Веб-сайт створений волонтерами та паломниками для вирян  та всіх, хто любить Маняву та Манявський скит. Завдяки роботі волонтерів, та з благословіння Архиепископа Православной Церкви України в Івано- Франкивську, ми створили  Cайт Манявського скита, який допомагає всім вірянам та паломнікам знайти більше про Манявський Монастир. Цей сайт розказує про історію створення Манявського Скита, монахів Монастиря та Українські Карпати. Проект продовжується та розвиватиметься. Волонтери постійно впрацюють над оновленням інформації та покращенням користувацьких функцій сайту".

Окрім сайту-клону, БО "МБФ "ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ" створила і прив'язану до нього сторінку в Facebook Манявський монастир і закриту групу Группа Манявський монастир.

Офіційне звернення до представників громади, журналістів, представників Парвославної Церкви України.

Благодійна організація “МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ”, волонтери якої створили сайт skit.org.ua, ніколи не вважала його канонічним, або таким, що представляє Церкву. Сайт був створений з благословіння владики Іоасафа виключно для популяризації Манявського Скита, Манявського водоспаду, Блаженого камня, Карпатського краю. У зв’язку з цим ми вказуємо посилання на офіційний канонічний сайт Манявського Скитаhttps://skytmaniava.if.ua/news/і ще раз вказуємо на те, що наш сайт МС skit.org.ua не є офіційним і не представляє Церкву, а лише популяризує. Хочемо наголосити, що ми прийняли рішення змінити назву сайту наManyava & ManyavskiySkitв рамках Проекту ManyavaInternationalProject 2020 про Який можна дiзнатісь бiльшетут. Сайт був створений коштом та силами волонтерів, яким Благодійний Фонд хоче подякувати та надіється, на подальшу співпрацю. Skit.org.uaслужитиме відкритим джерелом інформації про Маняву і Манявський скит, етно, культуру і мистецтво краю Карпатського, для паломників, пілігримів, духовного туризму, еко туризму, людей мистецтва, всіх кого цікавить і хто любить Маняву, Монастир і Карпатський край. Ми маємо мiсiю -Обєднання всiх, хто любить Бога,Маняву та Монастир для спiльної доброї справи. Підсилення Вiри Православної в серцях братів і сестер наших через спiльну молитву. Ми бачимо ,що Людям,Вiрянам,Паломнiкам,якiм цiкава Манява та Монастир, цей проект дуже потрiбний. Благодійна організація “МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ДЕМОКРАТІЯ ТА РЕФОРМИ”, та волонтери і надалі готові продовжувати співпрацю з представниками Православної Церкви України на різних рівнях, якщо на це будуть дані відповідні благословіння. Проекти, започатковані раніше, будуть продовжуватись так, як в них було вкладено надто багато сил і часу. Ми віримо в те, що справа, яку робимо, незалежно від того, як до неї ставляться, незалежно від того як нас називають, – є добра справа, бо спрямована виключно на популяризацію української історії та культури, православної віри, поширення добра, допомогу дітям, та тим, хто її потребує. Якщо журналісти або представники громади захочуть отримати додаткову інформацію, то можуть звернутися за контактами, вказаними на нашому офіційномусайті.

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ДЕМОКРАТИЯ ТА РЕФОРМИ” Сергій КИВА