ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

65 сесія міської ради: коментарі депутатів

Як повідомляли, сьогодні відбулася 65 сесія Коломийської міської ради.

Після розгляду порядку денного та земельних питань, в різному виступили чотири депутати. Їхні тези ми вирішили навести окремо.

Першим слово мав Сергій Лосюк. Він повідомив, що в парку Трильовського вирубують молоді дерева. З чиєї ініціативи це відбувається - в залі засідань не знають.

Любомир Бордун запропонував зобов’язати підприємців на міському озері встановити біотуалети.

До Лесі Белявської звернулися коломияни із запитанням, коли вони отримають компенсацію за пошкоджене внаслідок повені майно. На це міський голова Ігор Слюзар відповів, що в Коломийській ОТГ немає осіб, які б настільки постраждали від стихії:

«Людина може розраховувати на мінімальну компенсацію тільки якщо вода була над підлогою, а не лише в підвалі», - каже мер.

Державним коштом у Коломийській громаді відремонтують, зокрема, Воскресінецьку кладку та підсилять стіни ковша «Коломияводоканал».

Петро Крив'юк попросив міського голову прокоментувати, чи правда, що Раківчик подаватиме до суду, адже не по власній волі увійшов до Коломийської громади. На це Ігор Слюзар відповів:

«Вони й кроку не зробили, щоб не йти з нами разом на вибори. А ми й кроку не зробили, щоб вони ввійшли до нас. Так вирішив уряд України».

Окрім Раківчика, до Коломийської ОТГ ввійшли ще Королівка та Грушів.

«Основне, що ми здобуваємо – це люди. Землі нам не треба - ми маємо своїх зо дві тисячі гектарів вільних. Це - трохи більше, ніж вони всі разом».

За словами мера, велика частина сільськогосподарської землі – запущена й не обробляється. Виробник не хоче заходити в ту цілину, ліси. Проте, якщо нам вдасться ментально прив’язати населений пункт до центру громади, є велика ймовірність, що якась частина людей залишиться та працюватиме саме в Коломиї.

Про основні рішення депутатів читайте незабаром на сайті «Дзеркала медіа».

До теми: Стало відомо, кому цьогоріч присвоїли звання "Почесний громадянин міста Коломиї".