ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

51 000 грн штрафу, 10 років без прав та конфіскація транспортного засобу: у Коломиї чоловіка засудили за кермування напідпитку

28 жовтня постановою судді Коломийського міськрайонного суду притягнуто до адмінвідповідальності жителя Коломийського району за порушення вимог частини 3 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
В судовому засіданні встановлено, що 21.08.2021 року водій керував транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп`яніння в одному із сіл Коломийського району. Від медичного огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння він відмовився.
Судом встановлено, що протягом 2021 року згаданого водія двічі вже притягали до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 130 КУпАП, повідомляє пресслужба суду.
Згідно з постановою суду на чоловіка накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000  гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на  10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.
"Вкотре звертаємо увагу, що транспортний засіб – це джерело підвищеної небезпеки, саме тому на водіїв покладена величезна відповідальність за своє життя, за життя пасажирів та пішоходів, а також цілісність майна інших осіб.
Пам’ятаємо, що безпека на дорозі залежить від кожного", - йдеться у повідомленні.
Постанова суду законної сили не набрала.
Фото ілюстративне
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.