ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Зимова казка по-коломийськи: як міжміські сполучення перетворилися на ковзанку

Сьогодні природа частково паралізувала місто та прилеглі траси: після мокрого снігу на дорогах утворилась ожеледиця. Зокрема, йдеться про автодорогу Н10 – саме звідти користувачі соцмереж викладали найбільше відео.

Найскладніша ситуація була о 7 ранку. Володимир Томніковський показав стан дороги у Лісній Слобідці - як скло. Стан дороги Коломия - Івано-Франківськ - дивіться у відео Віталія Сахарова. Також дорогу на Івано-Франківськ зняла Галина Остафійчук. "Ніхто нікуди не їде, всі стоять", - коментують автори відео.

Близько 9:30 у Замулинцях Коломийського району мікроавтобус із пасажирами злетів у кювет, повідомляє обласна поліція. Як попередньо встановлено, 27-річний водій, керуючи «Mercedes-Benz», не впорався з керуванням. У транспортному засобі перебувало 6 пасажирів, трьох доправлено до Коломийської ЦРЛ.

Станом на 10:30 проїзд дорогами державного значення Івано-Франківської області було забезпечено, за винятком окремих ділянок на  автодорогах Н-10 Стрий - Мамалига в Коломийському районі, Н-18 Івано-Франківськ - Тернопіль (с. Остриня), Р-20 Снятин - Тязів біля Клубівців. У свою чергу прикарпатці писали в коментарях, що машини, які посипають дороги, самі не можуть виїхати вгору.

Близько полудня комунальники посипали місцеві дороги. На території області, за повідомленням обласної поліції, задіяли 28 піскорозкидувачів для ліквідації ожеледиці. Ускладнення в русі продовжувались у селах Глибока та Лісна Слобідка Коломийського району вже згаданої траси Н-10. Туди намагалася доїхати дорожня служба. Підйоми на території Калуського, Долинського та Рожнятівського району обробили протиожеледними матеріалами.

Станом на 13:00 проїзд дорогами державного значення Івано-Франківської області відновили. Про це повідомила Служба автомобільних доріг області. На ліквідації слизькості автодороги  Н-10 Стрий - Мамалига в Коломийському та Снятинському районах задіяли техніку філії "Коломийська ДЕД" ДП "Івано-Франківський облавтодор".

Управління ДСНС області попереджає: така погода збережеться протягом ночі та ранку 10 січня.

В Управлінні комунального господарства Коломийської міської ради переконують: завтра подібна ситуація не повториться. Працівники і техніка готові до погодних умов.

Та все ж дорожники нагадують про необхідність дотримання правил дорожнього руху та просять не виїжджати на дороги без нагальної потреби.

Читайте також: 46-річний прикарпатець вчинив ДТП на Львівщині - троє загиблих. ФОТО

 

На автошляхах області працюють екіпажі секторів реагування патрульної поліції, тому якщо  потрібна допомога – телефонуйте на лінію "102".