ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З якими освітніми викликами зустрічаються громади Прикарпаття і як місцева влада може впливати на якість освіти у школах?

З якими освітніми викликами зустрічаються сьогодні місцеві територіальні громади Прикарпаття і яким чином  місцева влада може впливати на якість  освіти  в школах?

Про це сьогодні дискутували управлінці Державної служби якості освіти, керівники шкіл та  органи управлінь освіти  місцевих територіальних громад в межах онлайн конференції   на тему «Якісна школа - шлях до успіху громади».

Участь у заході взяли представник Державної служби якості освіти Олена СВЯТЕНКО, регіональний координатор Проекту DECIDE в Івано-Франківській області Оксана РУДА.

Під час конференції Олена СВЯТЕНКО поговорила з освітянами про особливості та виклики інституційного аудиту в громаді та про переваги, які отримує місцева влада після його проведення.

Спікери онлайн-заходу розповіли про потребу в оновленні та покращенні освітнього середовища закладів освіти, проведення  обліку  дітей в громадах, вибір онлайн-сервісів Google Meet та Zoom в школах та  малу кількість  закладів освіти з швидким  Інтернет зв’язком.

Національний експерт з децентралізації управління освітою Оксана РУДА представила   нові продукти, які допоможуть у створенні якісної освіти на місцях. Це зокрема посібники "Інституційний аудит школи: що варто знати засновнику закладу загальної середньої освіти" та "Повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення якісної освіти".

В подальшому  видання «Інституційний аудит школи: що варто знати засновнику закладу загальної середньої освіти» буде  презентоване всім територіальним громадам області.

«Відзначення Дня  місцевого самоврядування дає чергову змогу  обговорити нагальні виклики в створенні  якості  освіти в громаді та познайомити освітян з результатами  вивчення окремих питань в громадах, які проводило управління  впродовж 2021 року»,- зазначив Іван ПРОЦЮК, завідувач сектору взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області.

Зміни, які запроваджує кожна  громада, неможливі без якісних змін  в освіті.