ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Яким буде модульний спортзал у Королівці

Модульний спортзал – сучасний спортзал, що складається з панелей, прикріплених до металоконструкцій. Основні його переваги в тому, що він добре зберігає тепло та легко будується. У Коломийському районі такий є у Спасі та незабаром з’явиться в Королівці. Чим відрізнятиметься майбутній спортзал, дізнавалися журналісти «ДК».

У Королівці модульний спортзал зведуть поруч зі стадіоном. Для цього там уже є спеціально відведена земельна ділянка. Угоду з виконавцем робіт підписано, однак поки достеменно невідомо, коли розпочнуться роботи. В будь-якому випадку, будівництво завершать до 2020 року, переконує сільський голова Іван Мігащук:

«Цього року ми маємо освоїти 1,5 мільйони гривень, виділені районною радою. Завдання до кінця 2019-ого – фундамент і закупівля металоконструкцій на залишок коштів. В січні-лютому вже зможемо монтувати».

В районі є невеличкий модульний спортзал у Спасі. Він підходить лише для волейболу та баскетболу. Новий відрізнятиметься тим, що його розміри дадуть можливість проводити різні змагання, в тому числі - чемпіонати України. Отже, він буде корисним і для навколишніх сіл, і для Коломиї.

«А ще я планую створити групи здоров’я, - продовжує пан Іван. - Люди мають займатися спортом та оздоровчою фізкультурою, а не ходити по аптеках».

Ці групи будуть поділені на вікові категорії. Долучитися зможуть і дорослі, й діти. Окрім того, на базі спортзалу можна буде пограти в гандбол, міні-футбол, баскетбол, волейбол або відвідати тренажерний зал.

Нагадаємо, повна вартість будівництва модульного спортзалу в Королівці становить 8,66 мільйонів гривень - він не потребує багато будівельних матеріалів.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Фото ілюстративне