ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як зробити прибирання найбільш ефективним

Незалежно від того, чи виконуєш ти щоденну роботу з наведення ладу в будинку або робиш велике щотижневе прибирання, ми хочемо, щоб процес був максимально швидким і ефективним. Далі обговоримо найпоширеніші питання щодо прибирання, знання відповідей на які допоможуть його оптимізувати.
 
Щоб підготуватися до прибирання, необхідно запастись якісними миючими засобами, серветками, допоміжними аксесуарами. Все це можна придбати в інтернет-магазині «Ватсонс»:https://www.watsons.ua/ru
 
Щоб позбутися пилу, використовуй вологі тканини
 
Мокра ганчірка підійде краще ніж суха, щоб зменшити статичну електрику і зібрати пил, а не розкидати його. Те саме стосується миття підлог. Завжди використовуй вологу швабру, тому що вона легше збирає бруд, шерсть свійських тварин та крихти.
 
Спочатку прибираємо пил, потім пилососимо
 
Витирання пилу завжди має бути першим. Таким чином, на наступному етапі за допомогою пилососа ти збереш усе сміття, що осіло в різних місцях. Не забувай про на перший погляд непомітні області, які складно очистити. Абажури, рами для картин і жалюзі – це не найдоступніші місця, але іноді їх все одно корисно протирати.
 
Антибактеріальні серветки чи спрей та тканина?
 
Антибактеріальні серветки – відмінне та швидке рішення. На жаль, вони не є особливо екологічними, тому їх краще залишити для періодичного використання. А для постійного спробуй застосовувати спрей та багаторазову тканину. Такий спосіб допоможе акуратно очистити поверхні та наповнити приміщення свіжим ароматом.
 
Як прибрати шерсть домашніх тварин
 
Якщо у тебе є собака або кішка, прибирання меблів та килимів від шерсті домашніх тварин стає щоденною проблемою. Якщо шерсті небагато, надягни гумові рукавички, злегка змочені, і протри забруднену область руками. Щоб видалити шерсть з рукавичок, занур їх у раковину з теплою водою, і вона легко зійде. Якщо потрібно видалити багато шерсті, простіше використовувати відповідну насадку пилососа.
 
Чим краще мити ламінат і дерев'яну підлогу?
 
Ламіновані та паркетні підлоги слід підмести і протерти вологою шваброю. Не перезволожуй, тому що при контакті з водою деревина набухає. Щоб видалити сліди та плями, спробуй використати слабкий розчин води та оцту.
 
Що робити, якщо пилосос погано всмоктує?
 
Якщо пилосос просто розкидає бруд по підлозі, слід зробити три речі: перевірити фільтри, замінити мішок та переконатися, що на шлангу та місці його з'єднання з пилососом немає сміття.
 
Як позбутися потертостей взуття на підлозі?
 
Сліди від взуття можна видалити за допомогою соди та вологої ганчірки. Для ламінату підійде рідина для зняття лаку на основі ацетону. Використання будь-якої поліролі для меблів на твердій підлозі може зробити її небезпечно слизькою, і цього слід уникати. Однак, якщо ніщо інше не допомагає позбавитися стійких потертостей, крапля засобу для полірування меблів на основі силікону на серветці з мікрофібри повинна допомогти.