ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Викинуті, забуті, озлоблені…

У рамках 7 Міжнародного фестивалю драматургії та витончених мистецтв, який проводиться у Коломиї, юні актори учасники комунікативно-театральної майстерні «FoTeJur» разом з акторами театру «Соломія» показали на сцені Народного дому виставу «Ляльки».

    Авторка ідеї і «генератор» проекту - актриса Мар’яна Кодіна-Іванович, драматургічне втілення Ігоря Юзюка, режисерка – Любов Липовська.

    Сама вистава, в якій ідеться про щербату долю дітей-залишенців мешканців дитячого будинку, надзвичайно експресивна. Персонажі розповідають свої особисті сімейні драми. У дитячому будинку, цьому замкнутому просторі панують свої жорстокі правила поведінки, своя ієрархія, оперта на право сильного-сильної. Мешканці інтернату – переважно дівчатка передпідліткового й підліткового віку. Вони чубляться, ображають одна одну майже з садистською витонченістю. Проте, кожна має зранену й зболену душу, кожна прагне материнського тепла, якого позбавлена. Декотрі ховають свою вразливість під маскою награного цинізму. Серед нестримних каламутних словесних потоків чи не найчастіше проскакує слово «мама». Це слово вживається у виставі з різними, часто протилежними інтонаціями і настроєм. Та що б там не вивергали зі своїх уст ці дівчатка, кожну мучить одна-єдина невисловлена фраза: «Мамо, де ти? Забери мене звідси!».

АВТОР: Андрій МАЛАЩУК