ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї засідав виконком: основні рішення. ФОТО

Як писало "Дзеркало", вчора у Коломиї засідав виконком.

На засіданні найбільше уваги приділили освіті, зокрема питанням про фактичну мережу та стан готовності закладів освіти Коломийської міської ОТГ до нового навчального року.

Чи готові навчальні заклади міста до 2019 - 2020 навчального року

Доповідач, начальник відділу освіти Коломийської міської ради Любомир Бордун звернув увагу присутніх на три основні аспекти.

Перший – використання коштів. За час підготовки Управління освіти використало 2 мільйони 905 тисяч гривень на проведення капітальних і поточних ремонтів.

Другий аспект – нова українська школа (НУШ). Цього року в Коломиї – 35 перших класів.

"З державного бюджету ми отримали 1 мільйон 275 тисяч гривень – на 200 тисяч менше, ніж минулого року, - доповідає Любомир Бордун, – з міського бюджету – 2 мільйони 325 тисяч гривень і 413 тисяч – співфінансування. В середньому, кожен перший клас цього року обладнаний на суму приблизно 115 тисяч гривень, минулого року – на суму близько 100 тисяч гривень".

Третій аспект – питання на контролі. Існує чотири найважливіші питання, які потрібно вирішувати вже зараз. Перше – просочення дерев’яних конструкцій дахів і встановлення пожежної сигналізації. Необхідна сума – приблизно 7 мільйонів гривень. Серед загроз - припинення навчального процесу та судові справи.

Друге – облаштування засобами дистанційної передачі даних за спожитий газ. Необхідна сума – близько 300 тисяч гривень. Серед загроз – припинення навчального процесу та зрив опалювального сезону.

Третє – незабезпечення НУШ мультимедіа. Основна загроза – погіршення якості надання освітньої послуги.

Четверте – стан вакцинації дітей. Через недостатню кількість вакцини існує ризик призупинення навчального процесу в випадку епідемії.

Зі змінами члени виконкому підтримали рішення.

Наступне питання – про мережу закладів освіти Коломийської ОТГ – теж представив пан Любомир.

Цього року кількість класів збільшилась на 7, а кількість учнів – на 246. Таким чином, сьогодні в Коломийській ОТГ навчаються 8586 учнів у 347 класах.

Важливо відзначити також велику динаміку розвитку інклюзивної освіти.

"Якщо в 2016-2017 навчальному році в нас було лише 5 таких класів, то сьогодні – 33", - інформує Любомир Бордун.

На засіданні виконкому говорили також про включення приватної католицької школи до мережі освітніх закладів Коломиї, адже, згідно з пунктом 10 статті 78 Закону України, державні кошти "йдуть" за учнями до тих навчальних закладів України, де вони навчаються. Щоб освітня субвенція, котру виділяє Міністерство освіти, стосувалась і Католицької школи, заклад має бути включений до мережі освітніх закладів міста.

Однак члени виконкому пропозицію відхилили.

Окрім того, розглянули ряд комунальних і соціальних питань.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА