ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбулася перша гра Ліги Mind Game. ФОТО

Інтелектуальні ігри завжди були популярними в Коломиї. Все починалося з брейн-рингів, на зразок «Що? Де? Коли?». З часом формат вдосконалився. Цього тижня вісім команд зіграли в Mind Game – наймасштабнішу інтелектуально-розважальну гру на Західній Україні, що проходить в режимі чемпіонату, в жанрі Pub Quiz.

Перша гра Mind Game пройшла в Тернополі, де «квізів» не було взагалі. Після цього - в Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Чернівцях. Зараз долучилися Коломия та Київ. У завданнях немає енциклопедичних запитань, усе розраховано на логіку чи інформацію, з якою 90 % людей стикаються щодня: в новинах, по радіо чи соціальних мережах.

«Спочатку ми пробували своїми силами організовувати ігри в Коломиї. Провели чотири гри, але стикнулися з проблемою, що не знаємо, де тут осередок інтелектуалів. А ми знали, що він є, і доволі великий, - згадує Сергій Савчюк, представник Mind Game в Івано-Франківську.

Минуло майже 1,5 роки і проєкт у Коломиї погодився курувати Назар Семанчук.

«Я мав вільний час, тому зголосився взятися за організацію. Мене «драйвить» розвиток людей, - каже Назар. - Зібрати команди було нескладно: в мене є вже певний соціальний капітал. Просто написав знайомим: «Давайте зберемося на гру». Щоправда, більшість команд відтягували реєстрацію до останнього».

Тепер організатори планують проводити 2 - 3 гри на місяць. Гравці Коломийських команд теж налаштовані серйозно.

«Я представляю команду «Молодіжної ради». В нас – 10 учасників, хоча охочих долучитися було більше. Сподіваємося зайняти призове місце», - каже Інна Якуб’як.

«У команді «Коломийського бігового клубу» - дев’ять учасників. Усі активні, тож зібратися було не важко, - ділиться капітан команди Андрій Сочка. - Гра дуже цікава та змушує гарно подумати. Це захоплює. Час від часу відповіді були неочікувані, але в цьому – вся суть».

«Ми представляємо Коломийський педагогічний коледж. Створили команду з шести осіб два дні тому, - каже учасник команди «Дидаскали» Тарас Арсенич. - Питання - складні, особливо про продюсерів і режисерів, але настрій – бойовий: намагаємося вибороти перемогу».

Перемогу в першій грі Ліги здобула команда "БЕМС", на другій позиції -
"Неайтішніки", а бронзу виборола команда "Коломийський Біговий Клуб". Проте, це – тільки початок.

Ми бажаємо успіху всім учасникам і нехай переможе найкмітливіший!⠀

Юлія МАРЦІНОВСЬКА