ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Скільки коломияни сплачуватимуть за транспортування газу з 1 березня

11 лютого Регулятор схвалив проєкт рішення, яке передбачає зменшення плати за доставку для  нових споживачів, а також тих, що не споживали газ у попередній газовий рік.

Для них плата за доставку буде мінімальною, повідомляє представник пресслужби Коломийської дільниці Івано-Франківського газорозподільного підприємства Галина ЦАП.

Так, домогосподарство з газовою плитою сплачуватиме за доставку всього 39 кубометрів на рік. Якщо цей об’єм розділити на 12 місяців та помножити на тариф АТ «Івано-Франківськгаз», то місячна плата за доставку газу складе 3,90 грн.

Трохи більшим буде платіж для власників помешкань, які використовують  газ для підігріву води та приготування їжі - 126 кубометрів на рік. Для них плата за доставку складе 12,60 грн на місяць.

Третя група споживачів - які використовують природний газ комплексно, в тому числі для автономного опалення. Для них квитанція буде розрахована, виходячи з мінімального міжсезонного споживання – 314 кубометрів на рік - 31,40 грн на місяць.

Остаточне рішення має бути прийняте Регулятором на початку березня, після чого споживачі отримають відкориговані квитанції з мінімальною вартістю доставки газу.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА