ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Про тварин і тарифи на перевезення: за що голосували депутати на останній сесії у Коломиї

Вчора коломийські депутати знову зібралися на плановій 51 сесії. Говорили про новий спосіб чіпувати собак, вартість проїзду в міських маршрутках і цирк за участі тварин. А ще звернулися до Володимира Зеленського.

Окрім основних 24 питань порядку денного, депутати розглянули 17 додаткових, земельні питання та депутатські запити.

Перед початком розгляду питань порядку денного, сесія підтримала звернення до Президента України Володимира Зеленського та голови Ради національної безпеки про недопущення передачі 50 % акцій "Мотор Січ" китайському інвесторові та повернення підприємства в державну власність.

- В час, коли наша країна перебуває в стані війни, продавати підприємства оборонного комплексу – злочин проти народу України. До того ж Китай співпрацює з Росією у воєнній галузі, - наголосив Петро Васкул.

Окрім того, коломийські нардепи одноголосно проголосували за заборону розміщення на території міста пересувних і мобільних цирків із тваринами та звіринців.

Але не обійшлося й без гострих дискусій, зокрема навколо питання про правила утримання безпритульних тварин. Депутат від "Батьківщини" Сергій Лосюк запропонував впровадити в Коломиї європейську практику – вводити собакам під шкіру електронні чіпи з інформацією про щеплення, вік тварини та господарів. Такий досвід уже успішно перейняли кілька українських міст. Ціна питання - 300 тисяч гривень.

Попри те, що мер пропонував залишити питання на доопрацювання, депутати проголосували за таку ініціативу. Та Ігор Слюзар попередив, що накладе вето, якщо юристи виявлять будь-яке порушення закону.

На завершення депутат від фракції "Батьківщина" Віктор Будзінський знову підняв питання про вартість проїзду в громадському транспорті міста. З його презентації виходить, що коломияни значно переплачують за проїзд. Та це питання залишилося відкритим.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

До теми: 51 сесія міської ради відбулася в Коломиї. ВІДЕО