ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Переваги та недоліки зубних імплантів зі Швейцарії: чому вони вважаються найкращими

Швейцарії звикли довіряти. У них - найбільш брендовий годинник, найбільш надійні банки і один з найсмачніших сирів на планеті. Чому імпланти з цієї країни вважаються також найбільш популярними? Все пояснюється тривалим дослідженням проблем існуючих стоматологічних технологій та регулярними розробками за цим напрямком.

Які переваги у швейцарських імплантів

Щоб мети було досягнуто, потрібно зробити якісний продукт і встановити його для тривалої експлуатації.

Фахівці розробили велику лінійку продукції, яка охоплює всі проблеми пацієнтів: відсутність будь-якої кількості зубів, неправильну форму щелепи, тонку кісткову тканину, літній вік та інше. Виділимо пріоритетні характеристики швейцарських імплантів.

1. Використовуваний матеріал штучних замінників зубів добре сприймається людським організмом.

2. Швидке загоєння місця розрізу та міцне вростання імплантанта у щелепний апарат.

3. Дуже низький відсоток відторгнення.

4. Довічний термін застосування. Згодом потрібно оновлювати коронки, а титанові стрижні не потребують заміни.

Основні бренди імплантів зі Швейцарії

Хороша клініка не обмежується однією маркою продукції. Пацієнту надається можливість зробити вибір серед преміальних та бізнес-рішень. А спочатку потрібно вивчити інформацію про те, які мають плюси та мінуси швейцарські імпланти. Одні компанії наголошують на класичних схемах, які давно завоювали довіру клієнтів. Інші невпинно виводять у світ флагманські новинки, що допомагає довгі роки займати пріоритетні позиції у конкурентному світі стоматології.

Імпланти Straumann

Ця марка найчастіше на слуху. Компанія дуже ретельно ставиться до нових розробок, тому кожна з них стає новою «родзинкою» у спектрі пропозицій. Перелічимо основні переваги: ​​гідрофільність поверхні кислотною обробкою, внутрішні протоколи проведення операцій, якість, що не піддається сумнівам, зменшення періоду приживлення.

Імпланти Nobel Biocare

Першопроходець у галузі протезування. Перша у світі вигадала технологію заміни всього зубного ряду стаціонарним протезом, закріпленим на 4 і 6 імплантах. Активно використовує фосфорне напилення, що прискорює формування щільної агрегації штифта та кісткової тканини. Цікава система Zygoma для вилицьових зон, яка обганяє за ефективністю кореневі рішення при атрофії кістки. Розроблено зручну систему сканування щелепи та моделювання вставних елементів.

Імплантанти Roott

Застосовують для звичайного протезування та у випадках атрофування кісткової зони. Операція виконується без травмуючої остеопластики. Продукція «не може» похвалитися швидкістю активного загоєння (через наявність ванадію), проте відрізняється підвищеною міцністю.

Імпланти SGS Dental

Вироби вирізняються невисокою ціною. Однак вони не розраховані на негайне навантаження, а також не можуть використовуватись у системах комплексної імплантації (all-on-6, all-on-4). Штучні зуби мають антибактеріальне покриття. Бренду з 10-річною історією доведеться ще попрацювати, щоб досягти рівня гігантів зі світовим ім'ям.

Кожен собі оцінює, які швейцарські імпланти отримали переваги і недоліки. Особливість виробника полягає у системному підході. Компанія виготовляє не лише штучні замінники зубів, а й усі медичні інструменти, діагностичне та стоматологічне обладнання для успішного виконання всіх видів протезування.

Недоліки імплантантів із Швейцарії

На швейцарські імпланти відгуки винятково позитивні. Це свідчить про продуману політику, яку обрали учасники ринку.

Негативних факторів немає. Однак, дещо користувачам може не сподобається. Це – ціна. Вона досить висока для людей із середнім рівнем достатку і зовсім недосяжна для тих, хто знаходиться нижче за цю рису.

Є ще один фактор, який можна зарахувати до незручності відвідувача. Це – неможливість використовувати менш дорогі коронки інших виробників зі штифтами та абатментом швейцарських брендів. Насправді такий підхід є раціональним. Якщо компанія гарантує довічне використання своєї продукції, вона має бути впевнена у винятковій якості кожної складової запропонованої пацієнтові конструкції.

Альтернативи швейцарським зубним імплантам

Вивчивши швейцарські імпланти, плюси та мінуси цієї продукції, зупинимося також на їхніх альтернативах. Існує градація систем, що сформували 3 рівні. До преміального типу входять дорогі рішення, що забезпечують високопрофесійну якість установки, прискорену приживаність та максимальний термін експлуатації. Бізнес-сегмент має деякі обмеження щодо тривалості загоєння та стану здоров'я. Економ-версії розраховані на пацієнтів із нижчими фінансовими можливостями. Їх можна застосовувати за відсутності патологій у ротовій порожнині, для використання спрощених технологій протезування.

Чи можна замість відомих швейцарських імплантів вибрати ізраїльські, німецькі чи корейські? Так, якщо лікар дозволить таку заміну. По-перше, у пацієнта має бути нескладний випадок, а по-друге, така продукція має бути в наявності у клініці.

До нескладних випадків відноситься нормальний розмір кісткової тканини, відсутність захворювань ротової порожнини, потреба в установці поодиноких, а не комплексних імплантів, відповідний вік. Коли є можливість вибрати преміум-категорію продукції, краще від цього не виявлятися.

  • Mis (Ізраїль). Гідрофільна мультифосфатна поверхня забезпечує відмінне зміцнення імпланту. Асортимент містить моделі, що відрізняються розмірами та формою. За ціною – нижче за преміум-варіанти.
  • Astra Tech (Швеція). Продукцію цієї марки відрізняють конічний дизайн, фторування зовнішнього шару, мікрорізьблення. У перший рік після встановлення з'являється незначна зміна кісткової тканини, яка згодом зникає.
  • Xive (Німеччина). Німецьке протезування відрізняє широкий номенклатурний ряд із варіацією діаметра та довжини імплантанта, шестигранна фіксація з абатментом, можливість встановлювати продукцію у вузький отвір.
  • Osstem (Південна Корея). Хочеться відзначити запатентований склад поверхонь захисту, подвійне різьблення, використання монолітних і двоскладових виробів, протезування при віддалених широких коренях.