ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Паперова біганина в Коломийській міськраді відміняється

Від 1 жовтня документообіг між органами влади переходить на електронний формат.

Таке рішення прийнято й у Івано-Франківській ОДА. Простіше кажучи, паперове діловодство поступово відміняється. Щоправда, для органів місцевого самоврядування однозначних вказівок згори нема, - кожна міська, чи районна влада переходить на нові стандарти керуючись власними спроможностями.

   Щодо Коломийської міської ради, то багато її структурних підрозділів і відділів користуються електронним діловодством вже не перший рік. За словами керуючого справами міськвиконкому Тараса Кухтара, серед 20 різних програмних систем місто вибрало систему «Діловод», яка є зручнішою, аніж інші. Вона вже працює від січня 2018 року. (Такою програмою користується й Івано-Франківська міська рада). До системи підключені всі відділи.

   Електронна системи документообігу сприяє ефективнішій роботі з документами, вже відпала необхідність бігати з паперами до різних кабінетів, аби той, чи інший начальник ознайомився з документом і підписав його. До міського голови також тепер не бігають працівники апарату міськради. Всі поточні документи мер має в себе перед очима в комп’ютерній програмі й візує їх одним натисканням клавіші. Там таки може дописати свій коментар.

   Паперове ж дублювання документів здійснюється переважно в контактах з приватними заявниками.

    Тепер здійснюються заходи щодо підключення системи електронного документообігу міськради до централізованої  системи центральних органів виконавчої влади, тобто до міністерств.

Іван ДЖИНДЖУРА.