ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Нові деталі аварії на Січових Стрільців у Коломиї: насправді постраждало дві жінки, одна з них померла

19 листопада в Коломиї трапилася дорожньо-транспортна пригода. Як виявилося згодом - зі смертельними наслідками.

Інформацію Управління цивільного захисту населення Івано-Франківської облдержадміністрації про, власне, факт аварії швидко поширили засоби масової інформації Прикарпаття. 

Скрін з сайту ОДА "Добова довідка про стан техногенно-екологічної, гідрометеорологічної обстановки на території області, дії аварійно-відновлювальних підрозділів станом на 07:00 20.11.2019 року".

 В інформації не  вказано, що постраждалих було двоє. Про це редакції «ДК» повідомила родичка потерпілих. Тож наші журналісти спробували розібратися, що ж насправді трапилося того вечора.

Розповідає Тетяна Жупняк: «Мої сестра з мамою поверталися від стоматолога. Сестра викликала таксі, але з незрозумілих причин таксист зупинив авто на протилежній стороні вулиці - на новій зупинці. Справа в тому, що мати пережила інсульт п’ять років тому, а сестра постійно за нею доглядає. Перейти дорогу було додатковим навантаженням для них обох. Сестра уважно оглянула дорогу – машин не було. Знаючи, з якою швидкістю пересувається мама, вони розпочали рух через дорогу».

Але жінки не встигли навіть дійти до середини дороги – на досить високій швидкості на них наскочило інше авто, що виїхало на зустрічну смугу. За словами жінки, водій загальмував уже після того, як відбулося зіткнення.

Коли приїхала поліція, постраждалих уже не було на місці події - їх забрала карета швидкої допомоги. Мати Тетяни померла близько 2-гої ночі. Діагноз сестри – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана верхньої губи, забій м’яких тканин обличчя та тіла.

Зараз жінка обурена тим, що в соцмережах і місцевих ЗМІ ситуацію трактують так, наче потерпіла перебігала дорогу навпроти зупинки за межами пішохідного переходу тому, що наздоганяла автобус.

«Кажуть, наче ми хочемо заробити на цьому гроші», - скаржиться пані Тетяна.

Цього тижня справу передали до Івано-Франківська. Слідство триває.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА