ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Городенківщині відзначили 150-ту річницю від дня народження віцепрезидента ЗУНР Лева Бачинського. ФОТО

У родинному селі Серафинці відзначили 150-ту річницю від дня народження віцепрезидента ЗУНР, громадсько-політичного діяча, творця Соборності України та основного автора закону про ЗЛУКУ Лева Бачинського.
Біля підніжжя пам'ятника Леву Бачинському відбулася поминальна панахида, яку очолив отець-декан Ігор Левицький та місцевий священник Михайло Івасюк.
У спільній молитві присутні схилили голови перед пам'яттю усіх українських героїв, які боролися за Суверенітет та Незалежність України, за Героїв сьогоднішньої російсько-української війни з московською ордою та просили Господа про перемогу над тисячолітнім московським ворогом, за військових Збройних сил України та мир на нашій українській землі.
З вітальним словом виступили секретар міської ради Любомир Музичка, заступник голови Коломийської військово-цивільної адміністрації Ганна Кравчук, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.
Тут же відбулося нагородження грамотами міського голови Богдана Кобилянського науковців за активну співпрацю з популяризації історії України, розвитку краєзнавства та вивчення історії населених пунктів громади.
Квіти пам'яті та шани від Городенківської громади лягли до підніжжя пам'ятника Леву Бачинському.
Після урочистого віча відбулося засідання Всеукраїнського круглого столу на тему: "Лев Бачинський – громадсько-політичний діяч України" за участю науковців Прикарпатського, Чернівецького національних університетів, науковців України, родини Лева Бачинського із України та далекого зарубіжжя.