ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Городенківщині урочисто відкрили оновлену адмінбудівлю Чернелицької селищної ради. ФОТО

У понеділок, 8 листопада, на свято Димитрія Солунського, відбулося довгоочікуване відкриття й освячення адміністративної будівлі Чернелицької селищної ради.

Майже рік тому Горо­денщи­на поділи­ла­ся на дві гро­мади, і якщо Горо­ден­­ків­сь­ка мала з самого по­чатку відремонтовані при­міщення і підготова­них працівників, то в Чер­не­лицькій цей шлях тору­ва­ли самотужки. Ново­ство­­рений колектив пра­цю­вав у старому холод­но­му й аварійному при­мі­щен­ні, необладнаному і не­при­стосованому. Се­лищ­­ний голова, працівни­ки від­ділів, бухгалтери – всі ту­лилися по кілька в од­­ному кабінеті. Лише мрія­­ли про архів, щоби не їз­дити по всіх селах гро­ма­­ди за виписками, і про на­леж­ний внутрішній туа­лет.

З 8 листопада ситуація змінилася кардинально. Но­вий тиждень апарат се­лищної ради почав у но­во­му просторому при­мі­щенні – капітально від­нов­леній частині місцевої амбулаторії.  Розпочали з урочистого відкриття і ос­вя­чення, до нового адміні­стративного будин­ку зій­ш­лися щасливі пра­ців­ни­ки, старости і гості свята. Уро­чистості розпо­чали се­лищний голова Іван Скрип’юк, депутат облас­ної ради, меценат Іван Приймак та отці Дми­т­ро Сте­фанюк і Ва­силь Та­льов­ський.

 

Свят­ково вбра­­ні школярі зу­стрі­чали гостей гарними словами і традиційним короваєм.

 

Завітали на свято й керів­ники під­приємств, які пра­­цюють у громаді –  урод­женка Кунисівців, дирек­торка "Агрокомпанії При­кар­пат­тя" Галина Іван­чук та директор ТОВ "Хме­лева" Любомир Цомпіль.

     Після освячення нових кабінетів адмінбудинку настав час вітань. Іван Скрип’юк підкреслив, що нове приміщення – це лише перший крок у роз­бу­дові молодої та пер­спективної громади. На­й­більший меценат гро­мади Іван Приймак почав зі спогаду: «Рік тому в се­лищній раді були просто жахливі умови праці. Чер­нелицька гро­ма­да ви­стоя­­ла! А якщо ви­стояли то­ді, то нині, в цих пре­крас­них умовах, пра­цю­ватимете вже на роз­виток громади. Це не тіль­ки Чернелиця, а де­сять насе­ле­них пунктів, які мають право на розви­ток».

     Галина Іванчук по­діли­лася: «Коли я чую Чернелиця, Кунисівці, трішки у грудях тремтить. І хочеться допомагати всіма силами. А особливо керівнику громади, моло­дому амбітному очіль­нику, бо бачу в його очах іскру, яка доведе громаду до добрих результатів. Сподіваюся, що в цьому приміщенні пануватимуть добро і злагода, працюва­тиме дружній колектив, будуть народжуватися нові ідеї та плани».

     Успіхів і процвітання побажав Чернелицькій громаді та її апарату й Любомир Цомпіль. Урод­женець Вільхівців, пер­ший редактор «Краю» Володимир Приймак на­го­лосив, що «Чернелиця ко­лись була містом, тут  формувався центр. Ціл­ком можливо, що така воля Божа, і все по­вер­неться до ве­ликого роз­вою Чер­нелиці й навко­лишніх пре­крас­них сіл».

     Після урочистої части­ни працівники із задово­ленням показали гостям свої просторі, щедро за­литі сонцем кабінети. Тут розташувалися усі від­діли, є місце і для довго­очікуваного ар­хіву, у ще незаверше­но­му кри­лі бу­дів­лі згодом може розта­шуватися ЦНАП. Згідно кошторис­ної доку­ментації на ре­монт, який частково три­ває й досі, закладено 1 мільйон 900 тисяч гри­вень. Оновлення будівлі стало можливим завдяки допомозі дер­жави та під­трим­ці ме­ценатів. 700 тисяч гривень із Держав­ного бюджету допоміг отримати народ­ний депу­тат Андрій Іван­чук, 745 тисяч на ремонт виділили із обласного бюджету при допомозі депутатів облас­ної ради Івана Приймака і Андрія Левковича.

     Не з порожніми рука­ми приїхав і краєзнавець Володимир Никифорук – він ознайомив присутніх із гербом Покуття, а також представив проєкти герба і прапора Чернелицької територіальної громади.

     Після кількагодинного дійства гості роз’їхалися додому, а працівники селищної ради у прекрас­них кабінетах із вівторка з новими силами присту­пи­ли до роботи. 

Любов ЛЕВІНСЬКА