ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На чверть менший, ніж торік: виконком погодив проєкт міського бюджету Коломиї на 2020 рік

Члени виконкому погодили проєкт рішення про міський бюджет на 2020 рік. Загальна сума становитиме  626 мільйонів 313,6 тисяч гривень – це на 177 мільйонів гривень менше, ніж минулого року. Скорочення пов’язане з тим, що субвенції з державного бюджету тепер надходитимуть відразу до департаменту соціальної політики.

До зарахування субвенції з державного бюджету дохідна частина власних надходжень міста складає 393 мільйони гривень - на 24,4 мільйони більше, ніж цьогоріч. Очікується також зріст податку з доходів фізичних осіб на 31 %.

Місто отримає субвенцію з державного бюджету: 121 мільйон гривень – на освіту та 13,8 мільйонів – на охорону здоров’я (1 квартал). Відповідно до дохідної частини, спланована видаткова - 625 мільйонів.

Бюджет  розвитку складає 96 мільйонів гривень. Фактично, бюджет Коломиї - не дотаційний, але знайти резерви вдалося. Зараз профіцит (перевиконання – ред.) бюджету складає 12 мільйонів, тож є можливість передати кошти із загального в спеціальний фонд, за умови браку коштів у останньому.

Ріст видаткової частини бюджету, порівняно з 2019 – 18 % по управлінню освіти, 18 % по управлінню культури, 26 % по комунальній службі, 25 % по фізкультурі та спорту.

Також на 13 % зросла мінімальна заробітна плата - до 4723 гривень. Тарифний розряд зростає на 9 %.

«Вважаю, що бюджет на 2020 рік - не напружений, але максимальний до виконання. Звісно, всі потреби міста за умови обмеженого бюджету ми врахувати не можемо, але в процесі виконання поступово корегуватимемо», - завершила доповідь начальник управління начальник фінансового управління Ганна Бакай.

Тепер за проєкт бюджету мають проголосувати коломийські депутати на сесії міської ради. Нагадаємо, відбудеться вона вже в четвер.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА