ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Молодіжна проща до Богородичної святині Товмачика. ФОТО

«Якщо хочеш бути Христовим – додержуй заповідей»
6 жовтня 2023 р. Б. відбулася Свята Літургія у Богородичній святині парафії Пресвятої Трійці у селі Товмачик, яку звершив єпископ-помічник Петро Голіней у співслужінні з: адміністратором парафії Пресвятої Трійці с. Товмачик о. Іваном Тиханським, о.Юрієм Максим’юком, о. Василем Мельничуком, о. Василем Перцовичем, о. Віталієм Попадюком, о. Андрієм Квіком, о. Святославом Васкулом, о. Василем Катеринюком, о. Юрієм Корпанюком, о. Олегом Федаком, о. Адрієм Гончаренко.

У своєму зверненні до молоді, владика Петро нагадав слова Ісуса Христа, коли до Нього підійшов молодий юнак і поставив питання: «Що я маю робити доброго, щоб посягнути життя вічне?». І Христос відповів: «Додержуй заповідей». Сьогодні ця відповідь Ісуса Христа є дуже важливою для кожного з нас, незалежно від віку, місця покликання чи статусу – чи то священники, чи миряни, чи дорослі, чи діти. Відповідь Господа нашого Ісуса Христа є такою: «Якщо хочеш бути Христовим, додержуй заповідей». Ці десять заповідей, які ми прийняли ще зі старого Заповіту, об’єднані в одну велику заповідь любові: «любов до Бога і до ближнього”. Заповідь, яка нам дає обіцянку, що «Шануй батька свого і матір свою, і буде тобі добре і ти довго проживеш на світі». Ця заповідь стосується будь-якої живої людини в цьому світі, незалежно від того, чи батьки живі, чи вже відійшли від нас у вічність. Пам’ять і відданість батькам повинні бути висловлені з повагою. Ця заповідь стосується будь-якої живої людини в цьому світі, незалежно від того чи батьки живуть чи вже є у вічному світі. Також ми маємо зрозуміти, що батьки є співтворцями нашого життя, допомагають нам зростати та ведуть нас до Господа Бога».

Владика зауважив що, на превеликий жаль, у наш час повага до старших похитнулася, тому що старші не навчили себе поважати. «Пам’ятайте собі, як ви ставитесь до інших, старших людей, які беруть участь у вашому вихованню, так само у ваш час поставляться і до вас. Але ми хочемо бути Божими, оскільки зійшлися на цьому місці ми тут є Божими. Бог нас дуже любить, а ми в свою чергу віддаємо Богові любов’ю за любов, пошаною до наших рідних. І нехай Господь Бог благословить кожного з нас, огортає своєю ласкою, а ми в свою чергу відповідаємо на Божу ласку».
Після богослужіння, для молоді була організована смачна перекуска, після якої кожен з учасників прощі мав змогу побачитись з владикою та поставити свої запитання. Далі розпочалась розважальна програма зі співами, танцями й іншими цікавими завданнями.