ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Мешканці Молодятина досі не знають результатів лабораторних досліджень заробітчанки з підозрою на COVID-19

Мешканці села Молодятин Печеніжинської ОТГ уже кілька днів живуть, достеменно не знаючи, чи виявили в їхньої односельчанки коронавірус, чи ні, де вона  зараз та що робити далі. Відповіді на ці питання спробували знайти наші журналісти.

Як почувається жінка

На жаль, нам не вдалося поспілкуватися безпосередньо з постраждалою, однак ми поспілкувалися з медиками Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні, де раніше перебувала жінка.

«Вона не є критично важка – стан середньої важкості», - повідомила заступник головного лікаря.

Нам також вдалося дізнатися, що в обласній Івано-Франківській лікарні п’ятеро осіб літнього віку зараз перебувають у реанімації. Всі інші хворі – середньої важкості.

Жінка наразі знаходиться вдома

Спочатку ми спробували дізнатися про стан речей у селі в сільського голови Василя Гриньківа. Однак той на запитання журналістів відповів коротко: «У нас усе добре». Більше він на зв’язок не виходив.

Тоді ми вирішили поговорити з головою ОТГ Ігорем Довіраком. Пан Ігор теж довго не роз’яснював: скерував прочитати всю вичерпну інформацію на його сторінці у Facebook.

У дописі йшлося про те, що тимчасова протиепідемічна комісія при Печеніжинській селищній раді ОТГ вирішила, в зв’язку з інформацією про результати тестів на коронавірус у жительки Молодятина, зобов'язати її:

  • строго дотримуватись умов і правил самоізоляції 14 днів, починаючи з 25 березня, включаючи всіх контактних осіб;
  • протягом усього терміну самоізоляції двічі на день проводити контроль температури тіла собі та всім контактним особам;
  • вийти на зв’язок із сімейним лікарем та інформувати його про температуру тіла та стан здоров’я щоденно;
  • у випадку погіршення стану здоров’я (підвищення температури тіла понад 38 градусів, появу сухого кашлю, утрудненого дихання тощо) інформувати сімейного лікаря негайно.

«Наразі жінка перебуває вдома. Поліцією та сімейним лікарем проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно самоізоляції та дотримання правил карантину. Вручено витяг з протоколу засідання протиепідемічної комісії із зобов'язаннями та рекомендаціями.

Попереджено про адміністративну (стаття 42 Кодексу про адміністративні порушення - від 17 до 34 тисяч гривень штрафу) та кримінальну (стаття 325 Кримінального кодексу України – від 6 місяців арешту до 8 років ув’язнення) відповідальність в разі порушення правил дотримання карантину.

Жінка зобов'язалася дотримуватися самоізоляції та виконувати всі рекомендації правоохоронних органів і лікарів», - йдеться в повідомленні.

А односельці хочуть одного: щоб оприлюднили лабораторне підтвердження, а не результати експрес-тесту. Вони розчаровані в сучасних обстеженнях і просять журналістів про розголос. Адже село маленьке й люди постійно контактують між собою.

Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом подій та оперативно інформуватимемо про нові обставини читачів «Дзеркала медіа».

До теми: 39-річна заробітчанка з Коломийщини з підозрою коронавірусу втекла з Київської лікарні. ЕКСКЛЮЗИВ