ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Медики Коломийської інфекційної лікарні відтепер можуть відпочивати в комфортних умовах. ФОТО

5 серпня  громадська організація «Молода Просвіта Прикарпаття», за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту “Здорові медики – здорова громада”, відкрила кімнату для релаксу працівників  Коломийської районної інфекційної лікарні.

Медичний заклад одним з перших прийняв хвилю хворих на COVID-19 на Івано-Франківщині. Це, за словами заступника гендиректора Коломийської інфекційної лікарні Володимира Кифорука, було справжнім викликом для медиків як фізично, так і психологічно.

«Спочатку персонал лікарні та матеріальна база не були готові до такого напливу пацієнтів з підозрою на коронавірус, та все ж змогли впоратись із ситуацією. Ми неймовірно раді, що люди, які були на «передовій» боротьби з хворобою, нарешті зможуть відпочивати в гідних умовах», - зауважив він.

Відкриття кімнати дійсно є дуже важливим для медичного персоналу, але працювати стало набагато важче:

«Чергування триває цілу добу, з якої вагому частину ми проводимо в спеціальних костюмах захисту. В них дуже важко працювати, тому облаштування зони для відпочинку справді нас втішило», - каже медсестра відділення кишкових хвороб пані Світлана.

Головний лікар Ігор Білокурський розповів, що кімната обладнана всім необхідним:

«Нам надали зручні меблі, мікрохвильову піч, кавову машину, холодильник та багато іншого. Загалом тепер наші працівники матимуть, де поїсти та перепочити», - розповів керівник закладу.

Євгенія Бардяк, голова громадської організації «Молода Просвіта Прикарпаття», каже, що проєкт “Здорові медики – здорова громада” зародився ще в березні. Вона, як лікар за освітою, розуміла, наскільки медикам необхідний куточок відпочинку, куди можна прийти і просто посидіти на м’якому дивані чи випити кави з колегами.

«Наша організація раніше займалась створенням громадських просторів, та з початком пандемії довелось призупинити цю діяльність. Саме тоді виникла ідея про створення кімнат відпочинку. Ми звернулись до агентства США з Міжнародного розвитку «USAID» і вони з радістю виділили гранд на 16 лікарень. В майбутньому плануємо продовжувати та розширювати нашу діяльності в медичному напрямку», - поділилася пані Євгенія.

Зараз зони релаксу вже працюють в медичних закладах Івано-Франківська, Тисмениці та Тлумача. Найближчим часом такі самі відкриють у Снятині, Городенці, Калуші, Яремче та Галичі.

Любов Стефанів, заввіділення Коломийської районної інфекційної лікарні, висловлює щиру вдячність всім учасникам проєкту «Здорові медики – здорова громада»:

«Дуже дякуємо всім небайдужим в цей непростий час. Я впевнена, що тепер наші медики працюватимуть ще краще і кожен наш пацієнт буде задоволений лікуванням».

 

Христина ЯКОВИН

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.