ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Любомир Глушков прозвітував про результати роботи на посаді голови Коломийської РДА

Любомир Глушков прозвітував про результати роботи на посаді голови Коломийської РДА.

Звіт, він опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук", інформує Дзеркало медіа.

Шановні краяни!

Ось і добігла до завершення моя каденція на посаді голови Коломийської районної державної адміністрації. Сьогодні коротко хотів би прозвітувати перед Вами що мені вдалося разом із командою однодумців зробити та втілити в життя на Коломийщині впродовж 2015-2019рр.

Дошкільні навчальні заклади.
Впродовж останніх років відкрито 5 нових дошкільних навчальних закладів в селах:Рунгури, П’ядики, Шепарівці, Великий Ключів, Виноград.
З державного фонду регіонального розвитку виділено на 2019 рік 3,2 млн.грн. для продовження робіт по реконструкції приміщення старої школи під дитячий садок у с.ЛіснийХлібичин.

Медицина району
За рахунок залучених коштів з бюджетів усіх рівнів вдалося завершити будівельні роботи та відкрити нову сучасну поліклініку в м.Коломиї.
Для розвитку медичних закладів проведено наступні роботи:
- капітальний ремонт ЛОР-відділення (крім ремонтних робіт придбані нові меблі, ліжка, ЛОР-комбайни, єдині в області, а також інше необхідне медичне обладнання для надання кваліфікованої медичної допомоги);
- капітальний ремонт урологічного відділення (крім ремонтних робіт придбані нові меблі, ліжка, медичне обладнання для дроблення каменів);
- капітальний ремонт психоневрологічного відділення;
- капітальний ремонт приймального відділення (відділення невідкладної екстренної медичної допомоги);
- капітальний ремонт відділення відновного лікування та функціональної діагностики;
- в пологовому будинку – проведено капітальний ремонт приймального відділення, всіх операційно-родильних залів, палат на другому поверсі, придбано необхідні для комфортного перебування ліжка та меблі,
- в дитячій лікарні – проведено капітальний ремонт приймального відділення, харчоблоку, педіатричного відділення, проведено заміну вікон та дверей, а також для педіатричного відділення придбано нові меблі та ліжка;
Для потреб медичних закладів придбано медичного обладнання на загальну суму більш як 60,0 млн.грн.(ангіограф, три нові УЗД апарати,мамограф, два новітні рентген апарати, фіброгастроскопічнустійку, літотріптер,інструментарій та інше).

Сільська медицина
Впродовж останніх років здійснено капітальний ремонт в амбулаторіях і ФАПах у 10 селах - Коршів,Лісний Хлібичин,Ковалівка, Товмачик, Струпків,Спас, Виноград,Скопівка, Жукотин, Ліски;
Введено в експлуатацію фельдшерсько-акушерський пункт в с.Казанів.
Завершено будівництво нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.П’ядики , розпочаті роботи щодо будівництва нових сучасних амбулаторій в селах Коршів та Корнич, а також в смт.Печеніжин.
Для зміцнення матеріально-технічної бази закладів первинної медицини закуплено 5 сучасних легкових автомобіля (RenaultDuster), триває закупівля ще 7 автомобілів для амбулаторій Коломийського району.

Дороги
Відремонтовано дорогу Івано-Франківськ-Чернівці (Н-10 «Стрий-Мамалига»).
Зроблено проїзними дороги Коломия-Гвіздець, Коломия-В.Камянка.
Розпорядженням облдержадміністрації від 10.06.2019 року №292 для Коломийщини передбачено 28,0 млн.грн. на ремонт 8 автомобільних доріг загального користування місцевого значення (окремі ділянки на дорогах Городенка-Черемхів, Лука-Коломия, а також в селах Кропивище, Турка, Нижній Вербіж, Спас, Ворона, Семаківці, смт.Печеніжин), а також моста в с.Королівка. Початок робіт заплановано після проведення облдержадміністрацією тендерних процедур та підписання відповідних угод з переможцями торгів.

Екологія
Реалізовано 11 природоохоронних заходів на загальну суму, з них:
- будівництво очисних споруд в с.Коршів,
- здійснення природоохоронних заходів на території ДНЗ «Лісовичок» в с.Шепарівці,
- будівництво мереж господарсько-побутової каналізації в с.Коршів та с.Гвіздець,
- проведення робіт по берегоукріпленню в селах Матеївці, Дебеславці, Перерів та інші.
У поточному році для реалізації природоохоронних заходів в районі підготовлено в облдержадміністрацію 11 запитів щодо виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на загальну суму 3,8 млн.грн. Станом на 01.07.2019 року прийняті рішення на фінансування по 5 заходах на загальну суму 2,1 млн.грн., зокрема:
- придбання спецтранспорту для Отинійської селищної ради - 1200,0 тис.грн.,
- будівництво підвідних каналізаційних мереж в смт.Гвіздець- 200,0 тис.грн.,
- проведення робіт по берегоукріпленню місцевих річок в смт.Отинія (299,0 тис.грн.), в с.Джурків (215,0 тис.грн.), с.Підгайчики (190,0 тис.грн.).
Розпорядженням КМУ від 05.06.2019 року №430-р «Про затвердження розподілу у 2019 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об'єктах комунальної власності» передбачено 11,0 млн.грн на нове будівництво очисних споруд і підвідного каналізаційного колектора в с. П'ядики.

Освіта
Успішно запрацювала в Коломийському районі «Нова українська школа», яка оснащена новими меблями, партами, комп’ютерною технікою, інтерактивними дошками, дидактичними матеріалами.
Уже в цьому році для шкіл району придбано 67 сучасних компˊютерів,17 мультимедійних комплексів (інтерактивні дошки, проектори, екрани), закуплено 15 навчальних кабінетів ( хімічні, фізичні, біологічні та інші) з новітнім оснащенням та забезпеченням.
У 4 закладах освіти (с.Ворона, с.Торговиця, с.Загайпіль, смт.Гвіздець) проведені роботи з енергозбереження.
Організовано роботу інклюзивно-ресурсного центру, який охоплює 60 дітей із особливими освітніми потребами.
Придбано 3 (три) шкільні автобуси для шкіл Торговиці, Отинії та Жукотина, загалом курсує 8 шкільних автобусів.
З 2016 року запроваджено з районного бюджету стипендії для лауреатів та переможців олімпіад усіх рівнів, а також стимулюючі виплати вчителям, які підготували стипендіатів. Переможець всеукраїнських олімпіад отримує щомісяця стипендію в розмірі 1500 грн., обласної олімпіади – 900 грн., інших – від 300 грн. до 835 грн. Всього в районі у цьому навчальному році - 22 стипендіати.
З 2016 року призначення директорів навчально-виховних закладів відбувається за результатами відкритого конкурсу, який складається з двох етапів. Конкурс проводиться прозоро з відеотрансляцією та відеофіксацією конкурсного відбору. З переможцем підписується контракт терміном на 6 (шість) років. Впродовж 2017-2018 років проведено 13 таких конкурсів.

Спортивні майданчики.
В районі функціонує 10 майданчиків із синтетичним покриттям в селах Підгайчики, Ценява, Корнич, Малий Гвіздець, Угорники, Ковалівка, Спас, Раківчик, селищах Отинія та Гвіздець (школа-інтернат).
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року №500-р для району надано субвенцію з державного бюджету на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям в селі Лісна Слобідка та облаштування спортивного майданчика в селищі Гвіздець в сумі 1,5 млн.грн (по 750 тис.грн. кожному).
З Державного фонду регіонального розвитку виділено 2,8 млн.грн. на будівництво модульного спортивного залу в с.Королівка (розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року №492-р).

Соціальний захист
За бюджетні кошти для соціально-незахищених пільгових категорій дітей району придбано 5 квартирна загальну суму майже 2,0 млн.грн. (в тому числі з районного бюджету – 854,0 тис.грн.).
Для дітей з категорії сиріт та позбавлених батьківського піклування для придбання житла в 2019 році передбачено в районі кошти в сумі 200,0 тис. грн.
Виплачено грошову компенсацію, за яку придбано житлоодній родині загиблого та 4 (чотирьом) інвалідам війни – учасникам АТО на загальну суму 3,6 млн.грн. та 2 (двом) учасникам бойових дій на території інших держав (Афганістан) – 1,2 млн.грн., 2 особам з інвалідністю внаслідок війни подано потребу в облдержадміністрацію на придбання житла.

Культура
Впродовж останніх років на зміцнення матеріально-технічної базизакладів культури району виділено та освоєно з усіх джерел 5,2 млн.грн. (придбано комп’ютери, матеріали та інвентар,музичні інструменти,літературу, проведено ремонтні роботи).Комп’ютеризовано 22 бібліотеки району.
Щорічно проводилися: районне свято «Розколяда», фестивалі імені Квітки Цісик, духовної пісні. У 2017 році на високому рівні проведено 24 Міжнародний гуцульський фестиваль, в травні цього року- XV Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка», в червні - фестиваль-конкурс дитячого естрадного мистецтва «Зорепад».

Децентралізація
На території Коломийського району створено 5 ОТГ- Печеніжинська, Матеївецька, П”ядицька, Коршівська, Нижньовербізька.
На даний час триває процес створення Гвіздецької, Підгайчиківської та Корницької ОТГ.

Щиро дякую всім хто був поряд та підкладав своє плече!
Бажаю успіхів новому голові районної державної адміністрації!