ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Лісника Саджавки Коломийської громади підозрюють у незаконній вирубці лісу-кругляка. ФОТО

Одного суботнього дня наприкінці квітня цього року коломиянин Богдан Горічок вже не вперше став свідком, як лісник з с. Саджавки Коломийської громади перевозить на власному причепі свіжозрубаний ліс-кругляк.

Активіст разом з братом викликали поліцію. Правоохоронці, приїхавши на виклик, запросили дозвільні документи на вирубку. Як з'ясувалося, їх не було.

Поліціянти склали протокол, а причіп з деревиною відправили на арештмайданчик у Коломиї до з'ясування всіх обставин.
Окрім того, Богдан Горічок звернувся з приводу інциденту до прокуратури. У заяві він виклав послідовність подій, які мали місце того дня:
“Я, Горічок Богдан Володимирович, о 15:30, 29 квітня 2023року, на території села Саджавка зі сторони лісу виявив транспортний засіб, завантажений деревиною, та зупинив цей трактор для вияснення законності вирубки та транспортування деревини, опісля подзвонив на спецлінію 102.

До прибуття поліції викрадач намагався задокументувати викрадену деревину. Як з’ясувала поліція, належних документів не було. Лісник Надвірнянського спецлісгоспу Тороус Дмитро Миколайович перебував на власному транспорті з причепом, на який не надав документів. Поліція не виявила у лісника, Тороус Д.М. відповідних документів для вирубки дерев. Працівники поліції склали протокол та відправили транспортний засіб з зрубаними деревами на арешт майданчик у відділення поліції міста Коломиї Івано-Франківської області для подальшого вияснення законності дій лісника.
Мною було написано заяву про незаконність вирубки та вивезення зрубаних дерев.

Звертаюсь, так як від початку воєнного стану в Україні вирубки лісу посилились та не мають законного контролю. Ліс на території села Саджавка Коломийської громади Івано-Франківської області, з кожним днем рідшає, висадки нових дерев не ведеться зовсім. І кожного дня масово і неконтрольовано вивозять столітні дуби та хвойні дерева.
Як громадянин України прошу прийняти та невідкладно зареєструвати подану мною заяву про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань; розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину. Та прошу у письмовій формі повідомити мене про результат вашого розслідування”.

Наразі всі обставини інциденту з'ясовують правоохоронці.

Богдан Горічок надіслав до нашої редакції фото, на які зафіксував факт вирубки лісу.