ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Квітуча Городенка чи особисті принципи?

Час летить нестримно, та попри це історія має властивість повторюватися, тому скільки б часу не минуло, деякі збіги подій просто вражають.

Кілька років тому тоді ще депутат обласної ради Василь Матійчик мав бажання і можливість привести до ладу міський парк у Городенці, який на той час потопав у бруді, зарослях і чагарниках. Ця забута Богом місцина приваблювала хіба що безхатьків та любителів оковитої. Ні матусі з дітьми, ні гості міста йти туди не мали жодного бажання. І ось пан Василь висловив бажання допомогти місту й перетворити занедбаний парк у квітучу оазу відпочинку. Діло залишилося за малим – потрібне було схвалення сесії міської ради. Довгими зборами і потугами міські депутати тоді все ж відмовили Василеві Матійчику й парк так і залишався занедбаним і захаращеним аж донедавна.

Знайома ситуація? Тепер звести міську окрасу – новий і гарний фонтан – береться благодійний фонд "Покуття", ініціатором створення якого є Андрій Іванчук. Благодійна організація вже має практику в таких будівельних роботах, адже вже довший час прикрашає середмістя Коломиї та милує око містян "Водограй любові", який з’явився там саме завдяки благодійному фонду. Щоб отримати дозвіл на зведення фонтана, фонд "Покуття" звернувся до депутатів міської ради, які на сесії мали би вирішити долю "недобудови" в центрі Городенки.

Та чомусь місцеві обранці галь­мують цей про­цес, не з’яв­ляючись на сесію у повному складі, відповідно, якщо немає кворуму – немає і сесії. Чому депутати не хочуть прикрасити своє місто та зробити його кращим? Поки що питання залишається відкритим.

Андрій Іванчук задля розвитку Городенки, рідного Покутського краю співпрацює та готовий співпрацювати з різними організаціями та політичними силами, крім "Опозиційного блоку" та їх сателітів.

 Андрій ІВАНЧУК, народний депутат України:

– Ідея благодійного фонду "Покуття" щодо добудови фонтана в центрі Городенки поки що не знайшла підтримки депутатів міської ради.

 Василь МАТІЙЧИК, почесний громадянин міста Городенки:

– Громадські слухання та активна участь громади міста в посадці дерев і кущів в парку не стали аргументами для міських депутатів і вони чинили перешкоди щодо реконструкції міського парку, а зараз вирощуємо бур’яни! 

Наталія ПОПОВИЧ, завідуюча Городенківським ДНЗ "Зірочка":

– У Городенці фактично немає облагородженого місця, зручного для відпочинку дітей з батьками, проведення екскурсій, занять на природі. Це важливо для дошкільників та їх батьків, адже саме в цей період формується любов до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища, естетичні вподобання. Тому незрозуміла позиція депутатів міської ради не давати дозвіл на облагородження нашого міста. 

Олександра КУРИЛІВ-ВАСИЛИШИН, пенсіонерка, внучата племінниця відомого письменника Леся Мартовича:

– Ми були стурбовані, коли свого часу депутати міської ради не дали дозвіл на реконструкцію нашого парку депутату Василеві Матійчику, а сьогодні вони відмовляють діючому депутату Верховної Ради і кандидату у депутати Андрієві Іванчуку облаштувати фонтан на площі у Городенці. Чому? Де ми, пенсіонери, ще можемо відпочити? 

Богдан РАВЛИК, студент, молодий активіст; Марія КРЕХОВЕЦЬКА, випускниця Городенківської ЗОШ №2:

– Молодь підтримує ініціативи доброчинців щодо облагородження нашого міста. Хотілось би, щоб Городенка мала європейський вигляд, щоб були місця для відпочинку, щоб у центрі рідної Городенки красувався новозбудований фонтан. Також у нашому місті відсутній такий необхідний жителям кінотеатр. Тому для нас є незрозумілим позиція місцевої влади щодо таких заборон. 

Світлана ТЕРЕМКО, молода мама:

– Великою проблемою нашого міста є занедбаний парк. Особливо це турбує молодих батьків, адже це локація, де можна активно провести час на свіжому повітрі в гармонії з природою. Моєю мрією є облагороджений сучасний парк з доріжками, альтанками, новими лавочками, гарним газоном, де діти можуть гратися на безпечних майданчиках, а дорослі займатись спортом на тренажерах. Віримо, що народний обранець Андрій Іванчук втілить мрію нашого міста в реальність. 

Благодійний фонд "Покуття" оприлюднив візуалізацію – як би мав виглядати водограй у самому серці Городенки.