ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Комуналка, спортивна інфраструктура та громадська вбиральня за мільйон: на що підуть гроші з бюджету Коломиї

 Наприкінці травня міська рада прийняла зміни та уточнення до бюджету Коломиї на поточний рік. Пропонуємо вам ознайомитися, на які саме роботи та об’єкти спрямують кошти бюджету розвитку.

У цих сферах, у яких розпорядником коштів є Коломийська міська рада, варто сказати, що 8,4 мільйона гривень піде на "організаційне забезпечення міської ради". З цих грошей 198 тис. виділено на придбання відеокамер; 300 тис. – на капітальний ремонт ратуші, ще 298 тис. – на ремонт оглядового майданчика у ратуші; 1,2 млн. – на ремонт даху амбулаторії на вулиці Леонтовича та 1,1 млн – на реконструкцію міської амбулаторії на вулиці Привокзальній.

Великий обсяг робіт передбачено у приєднаних селах. Зокрема, будуть проведені ремонти адмінбудівель у Товмачику (810 тис.), Саджавці (100 тис.) та Шепарівцях (340 тис).

2,9 мільйона гривень передбачені на реалізацію проекту "Громадський бюджет". В його рамках цього року заплановано профінансувати такі роботи: капітальний ремонт та облаштування тротуарів на вулиці Палія 26 – 30. На це піде 997 тис. гривень. Також планується встановлення стаціонарних бетонних тенісних та шахових столів у відпочинкових зонах міста (399,5 тис.). Крім цього відремонтують міжквартальні проїзди на кількох вулицях, зокрема: М. Заньковецької (400 тис.); Шкрумеляка та Бандери (400 тис.), а також Валовій (399 тис.).

Три мільйони гривень із міського бюджету спрямовані на "Програму співфінансування капітальних ремонтів в будинках ОСББ". В межах цієї програми профінансують капітальні та поточні ремонти у 20-ти ОСББ Коломиї. Проводитимуться капітальні ремонти будинків, дахів, систем електроосвітлення та електромереж, сходових кліток, каналізаційних мереж тощо. Найбільша сума із 3-ох мільйонів, а це 577 тисяч, піде на ремонт даху будинку № 274 на вулиці Мазепи.

6,3 мільйона гривень заплановані на будівництво та реконструкцію освітніх установ та закладів. З них 960 тис. передбачено для будівництва спортзалу та майстерень у ліцеї №9. Також у 4-ох коломийських ліцеях збудують нові футбольні поля. На це закладено 718 тис. для ліцею №6; 118 тис. підуть у ліцей №10 та по 50 тис. у ліцеї №5 та 7. Ще 1 мільйон визначено для реконструкції системи опалення, каналізації та фасаду ліцею № 10.

Крім шкіл, значні кошти, а саме 4,4 мільйона гривень, передбачені й на коломийські дитячі садочки. Точніше їх термомодернізацію, або простіше кажучи, утеплення. Для цього по 1,1 млн гривень отримають дошкільні заклади №5 "Барвінок", НВК №20 та садочок №21 "Пролісок".

31,7 мільйона гривень у бюджеті розвитку закладено на будівництво спортивних споруд. 28,8 з них спрямовуються на зведення водноспортивного комплексу. Крім басейну, 1,4 млн передбачено на будівництво футбольного поля на вулиці Довбуша. Також 750 тис. та 100 тис. спрямують на такі ж поля на вулицях Симоненка та Пекарській відповідно. Ще 900 тис. підуть на реконструкцію приміщення ДЮСШ на вулиці Петлюри.

Серед об’єктів соціальної інфраструктури, на які передбачені кошти у бюджеті розвитку, варто згадати про 1 мільйон гривень на заплановане будівництво громадської вбиральні на вулиці Й. Кобринського та оплату за проведений капітальний ремонт приміщення малого залу у сумі 691 тис. гривень. Крім цього, 1,5 мільйона передбачено на реконструкцію та покращення технічного стану Шевченківського озера.

10 млн грн до кінця цього року надані на потреби управління освіти. 2,2 млн із вказаної суми спрямовані на заклади дошкільної освіти. За них мають бути проведені ремонти дитячих майданчиків, заміна вікон та дверей, ремонт харчоблоків та інші роботи у садочках Коломиї, Саджавки та Воскресінців.

Утричі більше, а саме 7 мільйонів отримають школи. У закладах середньої освіти відбуватимуться схожі роботи – заміна вікон, дверей, ремонт покрівлі, системи електромереж, спортзалів тощо. Найбільше грошей отримають гімназія Шепарівців (1,4 млн) та ліцей Товмачика (1 млн).

2,6 млн грн отримає культура. Майже половина, а точніше 1,2 млн, піде на функціонування будинків культури. У Народному домі відбудеться капітальний ремонт системи опалення, каналізації та електропостачання (502 тис.). Також капітально відремонтують будинки культури Товмачика (150 тис.), Саджавки (180 тис.) та Шепарівців (400 тис.)

Ще одна велика стаття видатків – це комунальна сфера. На це у бюджеті розвитку закладено 50,7 млн гривень.

На капітальний ремонт вулиць заплановано 16,49 млн. Ремонтуватися мають такі вулиці: Стефаника (4,5 млн), Шевченка (5 млн), Опришківська (500 тис.), Навроцького (150 тис.), Трильовського (100 тис.), Пекарська (150 тис.), Драгоманова (150 тис.), Шухевича (150 тис.), Достоєвського (100 тис.), Лисенка – заїзд до ліцею №2 та садочка №11 (300 тис.), Довженка (443 тис.), Січових Стрільців (1,49 млн).

Значна сума спрямована і на роботи у селах. Зокрема ремонт вулиці Шкільної у Товмачику (1 млн), вул. Копана в Іванівцях (950 тис.) та вул. Січових Стрільців у Воскресінцях (1,49 млн).

Не оминула міська влада своєю увагою й тротуари. На їх капітальний ремонт у бюджеті 2019 року передбачено 9,9 млн. Зокрема на тротуари на вулицях Миколайчука (504 тис.), Лисенка (200 тис.), Чехова (1,3 млн), Косачівській (1 млн), Міцкевича (400 тис.), Леонтовича (700 тис.), Мазепи (1,6 млн), Січових Стрільців (1,85 млн).

Крім ремонту вулиць і тротуарів, 10,4 млн бюджет передбачає на капітальний ремонт міжквартальних проїздів. Так на ремонт проїздів між будинками 248-292 на вулиці Мазепи, на вулиці Богуна, Чайковського та біля буд. 39 на вул. Січових Стрільців та Сахарова заплановано майже по півтора мільйона гривень.

На ремонт проїзду біля будинку №4, 6, 18, 20 на вул. Леонтовича виділено 1 млн; на проїзд біля буд. 44 на вул. Січових Стрільців та Привокзальній, 12 виділено по 500 тис. Крім цього заплановано ремонт проїздів вулиць Мазепи, Палія, Шкрумеляка, Лисенка, Чайковського, Вагилевича. В середньому на ці об’єкти заплановано від 100 до 200 тис. грн.

Говорячи про комунальну сферу, варто також зазначити, що 610 тис. грн закладено на відновлення скверів (на вул. Карпатській та Привокзальній); 835 тис. на ремонт каналізаційних мереж, 570 тис. – на капітальний ремонт спортивних та дитячих майданчиків, 425 тис. на автобусні зупинки та 1,7 млн. на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення у Коломиї, Іванівцях, Саджавці, Кубаївці та Воскресінцях.

Віктор ФІТЬО