ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийське управління Держпродспоживслужби - про якість води

                                        В О Д А  -  Ц Е   Ж И Т Т Я

           Значення води для людини неможливо переоцінити. Без неї неможливе життя на землі. Вода впливає на тривалість життя людини та стан її здоров'я. В наш час питання якості питної води стало ще більш актуальним як будь-коли. В попередніх статтях було більш широко розказано читачам про значення води в житті людини, дано рекомендації щодо розміщення, облаштування, утримання джерел водопостачання та способів очистки води, про те, яку воду необхідно використовувати для приготування їжі та пиття. Повторюватися не будемо, тому зараз хочемо поінформувати жителів громади про роботу Держпродспоживслужби щодо покращення якості води, яку споживає населення.

          З метою запобігання негативному розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Коломийським міським управлінням Держпродспоживслужби проводиться певна робота  щодо контролю за якістю питної води, яку споживають жителі Коломийської територіальної громади. Так в 2021 році, під час перевірок дитячих садочків, шкіл, закладів громадського харчування, водоканалу та моніторингових обстеженнях було відібрано для дослідження 63 проби  води із центрального водогону, локальних водопроводів та громадських криниць на мікробіологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні дослідження. Всі відібрані проби (крім однієї) за досліджуваними показниками відповідають нормативній документації, що свідчить про задовільний стан питного водопостачання в Коломийській територіальній громаді. Одна проба з локального водопроводу однієї із сільських шкіл не відповідала за мікробіологічними показниками. Після проведення чистки та дезінфекції джерела водопостачання та промивання водопровідної мережі, відібрана повторно проба води відповідала нормативним вимогам.

           Крім того було направлено листи директору КП «Коломияводоканал» щодо посилення відомчого контролю за якістю питної води, яка подається споживачам, забезпечення нормативними запасами  реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води та зобов'язано попереджувати Коломийське міське управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області про виникнення аварійних ситуацій на водопровідно-каналізаційних мережах, своєчасно здійснювати ліквідацію аварій з проведенням профілактичної дезінфекції та контрольним дослідженням води. Вимірювальною лабораторією з контролю якості питної води КП «Коломияводоканал» відповідно до затвердженого графіку щоденно проводиться лабораторний контроль води з джерела водопостачання та з водопровідної мережі централізованого водопостачання. За інформацією КП «Коломияводоканал» у  2021 році досліджено понад 3800 проб води на санітарно-хімічні та більше 4530 проб на мікробіологічні показники. Усі вони відповідали нормативній документації.

 

Начальник Коломийського

міського  управління                                                          Михайло Микитюк

 

   Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.