ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фронтмен гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк - про Коломию, нові книги та натхнення

Цього року на головній сцені Drive for life fest виступив гурт "Фіолет". Його фронтмен Сергій Мартинюк розповів журналістам "Дзеркала" про свої враження від міста, плани на майбутнє та скільки фестивалів відвідує гурт щоліта.

- Як вам Коломия загалом і фестиваль МСЛ "Drive for life" зокрема?

- Коломия нас зустріла з неабиякою взаємністю, дякуємо всім, хто нас підтримав. Сподіваюся, це далеко не останній наш візит у такому складі до вашого міста. 

- Чи плануєте візит до Коломиї як письменник?

- Сподіваюся, що наступного разу привеземо мій дебютний роман і нову книгу, щоб усі прочитали те, що не встигли прочитати.

- Коли вийде Ваша наступна книга?

У жовтні вийде моя збірка поезій, а навесні– новий роман. Тож буде що читати найближчі пів року.

- Скільки фестивалів, як правило, відвідує «Фіолет» протягом літа?

- Орієнтовно 15-20 фестивалів, до того ж дні міст і подібні заходи. В сумі – близько 20-25 open airів за літо. Це – середня цифра. Щороку вона, звісно, зростає. Це – приємно, бо росте й кількість фестів, і кількість людей, які готові не просто їх відвідувати, а й квитки купувати. Для музикантів та організаторів фестивалів це – неабияка приємність.

- Звідки черпаєте натхнення на таку кількість поїздок?

- Я люблю їсти, спати, читати, дивитися фільми слухати музику – тобто жити, як і кожен. Але в усьому цьому найбільше натхнення черпаю не в якихось метафізичних небесних консистенціях тощо, а в побутовому житті, в якихось дрібницях, які його формують.

АВТОР: Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Читайте також: Три дні драйву, екстриму та музики. Фестиваль Drive for life: як це було