ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Євген Настащук: «У мене є ціль і я не бачу перешкод»

Інколи мрії залишаються лише мріями: комусь хочеться чогось недосяжного, а хтось не докладає належних зусиль знову і знову.

Минулого року ми познайомили вас з хлопцем, який впевнений, що лише праця над собою приводить до успіху. Женя Настащук не гає часу та спробував себе у мистецтві. Сьогодні хлопець мріє стати поетом. Про це й поговоримо далі.

Початок

Я дуже хотів спробувати щось зовсім нове для себе. Я радий, що знайомий із декількома місцевими поетами. Саме вони змотивували мене повірити власні сили. Так, наприкінці 2019 року, я й написав свій перший вірш. Не ідеальний, але від душі. Опублікував у соціальних мережах та дуже переживав: не знав, як люди відреагують.

Підтримка

Досі хвилююся кожного разу, коли публікую новий вірш. Багато друзів, знайомих чи просто читачів підтримують мене. Я вдячний за всі слова, це дійсно важливо для мене. Сподіваюся, вони - щирі. Буває, начитаюся критики і хочеться видалити все. Не завжди вдається бути таким веселим, яким мене усі звикли бачити, але я намагаюся не підпускати поганих думок. Я люблю своє життя і те, що роблю сьогодні.

Про критику

Казали, що я просто копіюю чужі вірші. Спочатку був такий грішок. Але сьогодні всі вірші від мої від першого до останнього рядка. Бувають помилки, але я працюю над собою. Хочу розвиватися, не стою не місці.

Цілі на майбутнє

Дуже хочу видати збірку з віршами. Може й не одну. Написав уже близько півсотні віршів. Цього року планую видати власну книгу, щоб усі бажаючі могли почитати й оцінити мою творчість. Пробував писати прозу, але поки не вдається. Можливо, колись спробую знову.

Натхнення

Натхнення приходить зовсім неочікувано: бачу за вікном гарний сонячний день - за декілька годин вже публікую вірш. Іноді тиждень нічого не пишу - не виходить, як би я не старався та не мудрував. Надихає мене все прекрасне, що нас оточує. Я вдячний батькам, що дають мені можливість жити так, як цього хочу я. Присвятив і їм вірш, для мене він особливий.

Читайте також: Віталій Бирчак - про поезію, кохання та "шафу цілей"

Думки

Я вірю у власні сили, не хочу навіть думати про невдачі. Негатив у своє життя не впускаю. Мої вірші сповнені хорошими та світлими словами. Знаю з власного досвіду, що іноді так важливо в потрібний момент прочитати чи почути слово підтримки. Я вдячний за хороші та погані відгуки про мою творчість. У відповідь намагаюсь удосконалювати себе. Сподіваюся, що після прочитання моїх віршів, у людей з’являється посмішка хоча б на мить. Можливо, я не довго буду цим займатися, не стану відомим поетом, але зараз це допомагає мені рухатися далі.

Анна ТОМЧУК