ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дорожних аварій на Коломийщині побільшало

Статистика свідчить про збільшення чисельності дорожньо-транспортних аварій від початку цього року в порівнянні з аналогічним періодом року минулого.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції №4 м. Коломиї майора поліції Ігоря Мельничука, станом на 15 липня на Коломийщині скоєно 132 ДТП (торік 123); потерпілих 41 особа (торік 24); травмовано 50 осіб (торік 24); загинуло 10 осіб (торік 7).

Переважна причина ДТП – перевищення швидкості руху авто, порушення правил маневрування, водіння в нетверезому стані. Що трохи втішає, – нетверезих водіїв цього року виявлено менше, як торік за аналогічний період (230 проти 300). Очевидно, далися взнаки високі штрафи. Хто не в курсі, нагадаємо, що штраф цього року за нетверезе водіння транспортним засобом – 10 тис. 200 гривень плюс позбавлення права керування на рік. Якщо водій попадається нетверезим за кермом удруге, – штраф 20 тис. 400 гривень, в придачу – позбавлення права керування автівкою чи іншим мотоколісним транспортом на три роки.

Читайте також: У Коломиї на центральній вулиці автомобіль наїхав на пішоходів: госпіталізували дитину. ВІДЕО

 

За спостереженнями патрульних поліцейських, найчастіше дорожньо-транспортні пригоди стаються на об’їзній дорозі, на трасі повз Лісний Хлібичин, Отинію, Матеївці. А в самій Коломиї аварії трапляються нерідко на вулиці Карпатській у напрямку до Шепарівців, там водії дозволяють собі сильно розігнатися, на перевантаженій транспортом вулиці Грушевського, а також на вулиці Січових Стрільців.

Іван ДЖИНДЖУРА