ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Кошкін: "Ми очікуємо збільшення кількості хворих"

Сьогодні відбулася прес-конференція з очільником Коломийської ЦРЛ Андрієм Кошкіним. Він розповів про кількість хворих у медичній установі, доплати медикам і ставлення до послаблень карантину.

Ситуація з хворими на COVID-19

Станом на 25 травня в Коломийській ЦРЛ - 29 хворих на коронавірус, шестеро з них – підтверджені ПЛР-тестами. У реанімації – двоє осіб. Один хворий переведений із Заболотівської лікарні.

Минулого тижня до медичного закладу поступила дев’ятирічна дитина з району, але її вже виписали в задовільному стані.

Серед медиків  – 13 ПЛР-позитивних. Один іде на виписку, четверо лежать у стаціонарі, решта – лікуються амбулаторно. Додався лаборант і вісім представників молодшого та середнього медичного персоналу – всі, хто працювали в хірургічному відділенні й урології.

За словами очільника Коломийської ЦРЛ, вчора зробили ще понад 160 досліджень.

Чи отримають коломийські медики доплати

Коштів, які виділить НСЗУ для Коломийської ЦРЛ, мало б вистачити на доплати та на комплексне лікування хворих.

«Ми повністю забезпечуємо хворих медикаментами та всім необхідним, - каже Андрій Кошкін. - У нас є дев’ять бригад, які ми задекларували на НСЗУ – чотири дитячих і п’ять дорослих. Усі, хто входить у ці бригади, матимуть однакові доплати – 300 %. За квітень і травень медики їх отримають».

На забезпечення пан Андрій не скаржиться: лікарі очікують на кошти НСЗУ, щоб закупити й нову партію ліків.

«В медичних закладах карантин триває і ще скоро не закінчиться»

Медики стривожені послабленням карантину, бо навколо усі почали ходити без масок. Відкриття магазинів і відновлення руху громадського транспорту – це потенційний ризик скупчення людей.

«Вірус від нас нікуди не пішов, треба навчитися з ним жити, - продовжує Андрій Кошкін. - Нам із цим співіснувати не один рік. Ми очікуємо збільшення кількості хворих».

Найголовніше, наголошує пан Андрій – дотримуватись санітарно-епідеміологічних норм: носити маски та часто дезінфікувати руки.

Тим часом лікарні продовжують надавати тільки нагальні консультації та працювати з гострими патологіями.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.