ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Іванчук поспілкувався з молоддю Коломийщини та Городенківщини

Народний депутат України, коломиянин Андрій Іванчук, члени Молодіжної ради Коломиї, активісти, волонтери, спортсмени, молоді підприємці, випускники шкіл та вузів обговорили проблематику розвитку краю. Чого хоче молодь, як досягти успіху, які закони потрібні, аби молоді підприємці могли розвивати свій бізнес і створювати робочі місця – про ці та інші питання йшлося на зустрічі коломийської та городенківської молоді з народним депутатом Андрієм Іванчуком.

Зустріч відбулась минулого вівторка у мистецькому центрі "Світовид".

Розпочав розмову Андрій Іванчук. Він розповів про свій життєвий шлях, про цілі, які перед собою ставив у молодості, відповів, чи вдалося їх досягнути, а також поділився секретом, звідки черпав мотивацію.

До теми: ВІДЕО. Відома молодь Коломийщини пояснила, чому голосуватиме за Андрія Іванчука

Одні з найяскравіших спогадів з шкільного життя – щорічні походи на Говерлу, які започаткував вчитель географії із першої школи, де вчився Андрій Іванчук. Цю традицію пан Андрій зберіг і досі – щороку перед Різдвом він обов’язково здійснює сходження на найвищу точку України. «Кожен такий підйом – це безмежне джерело нашої карпатської енергії, якої мені вистачає на цілий рік і яка дає сили долати усі труднощі, з якими стикаюся в житті. Ми повинні цінувати, що народилися саме в Коломиї, адже тут наше коріння. За нього дуже важливо пам’ятати, адже дерево без коріння може повалити навіть легкий вітер, а от міцне коріння допомагає вистояти навіть під час сильного урагану. Мені особисто те, що я народився і виріс у Коломиї, дуже допомогло. Нас знають далеко за межами Прикарпаття і навіть України. Коломия і коломияни – це вже бренд», – сказав пан Андрій.

Тамара Приходько, модератор зустрічі, запитала Андрія Іванчука про складові успіху. Пан Андрій відповів, що їх небагато, а точніше – всього дві: везіння і здатність не боятися. "Ці риси ідуть паралельно. Коли боїшся, то і не пощастить, коли віриш в Бога та в себе – обов’язково пощастить. Я дуже багато в житті ризикував. Зараз вже можу пояснити, що таке досвід. Я практично на 90% добився всього того, чого досягнув тільки тому, що слухав старших, незалежно від освіти чи посади. І взагалі казка про золоту рибку – не казка для дітей. Це – життєва мудрість, філософія. Якщо в якийсь момент ти не зможеш зупинитися, існує ймовірність, навіть досягнувши якогось рівня, знову опинитися біля розбитого корита. Тому важливо бути, як кіт на м’яких лапах: піднялися на кілька сходинок угору – зафіксували", – порадив Андрій Іванчук.

Прогресивна молодь Коломийщини та Городенківщини радо скористалась нагодою поспілкуватися з Андрієм Іванчуком. Зокрема, директор благодійної організації "Konyk Help" Назарій Тодорів поцікавився, чи готовий Андрій Іванчук посприяти відкриттю в Коломиї центру для розвитку молоді – місця, де була б можливість реалізувати себе, отримати неформальні знання та спілкуватись із авторитетними спікерами з можливістю виграти гранти. "Все, що ми зробили досі, ми зробили разом. Якщо ви готові організувати – я готовий допомогти, – переконує Андрій Іванчук. – Якщо я бачитиму, що у вас горять очі, якщо ви можете розповісти мені, як ви це бачите, як це можна зробити – я вам підкажу, як досягнути бажаного".

Цікавить коломийську молодь і те, як розвиватиметься спорт у місті. Перш за все, чи сприятиме Андрій Іванчук розвитку нового легкоатлетичного стадіону на Співочому полі. «Я прийняв для себе рішення зробити професійний легкоатлетичний стадіон у рідному місті, навіть якщо держава не зможе це профінансувати. Він підійде й для інших видів, бо легка атлетика – королева спорту. Створити таке місце в Коломиї для мене – пріоритет», – каже народний депутат.

А ще Андрій Іванчук поділився задумом подарувати писанковому місту сучасну медичну лабораторію.

Молодь хоче жити в розвиненій країні. Андрій Іванчук переконує, що для нього працювати з молоддю – суцільне задоволення. «Я відкритий для всіх ідей. Давайте разом об’єднувати зусилля та змінювати наші міста на краще!»

До теми: ВІДЕО. Андрій Іванчук зустрівся з активною молоддю Коломиї і Городенки.