ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Або асфальтування, або боротьба з COVID-19: голова Нижньовербізької ОТГ прокоментував стан доріг у Верхньому Вербіжі

Днями на пошту редакції «Дзеркала медіа» читачі надіслали світлини бездоріжжя у Верхньому Вербіжі. На опублікований фотофакт відреагував очільник Нижньовербізької ОТГ Ярослав М’якущак.

За словами пана Ярослава, минулого року асфальтування відрізка дороги по вулиці Лесі Українки у Верхньому Вербіжі (від центральної дороги до церкви) проводили за кошти «інфраструктурної субвенції» з державного бюджету. Така ж субвенція була передбачена й у 2020 році, але, за рішенням Верховної Ради України, кошти було переспрямовано на фінансування боротьби з поширенням коронавірусу.

«На сьогоднішній день у громаді триває поточний ремонт сільських доріг із гравійним покриттям, які перебувають на балансі сільської ради. Певні затримки були пов’язані з карантинними обмеженнями, - розповідає очільник ОТГ. – Передбачено поточний ремонт доріг шляхом підсипки щебеневою сумішшю й у Верхньому Вербіжі».

Ярослав М’якущак також зазначив, що перелік вулиць, які потребують поточного ремонту у кожному селі об’єднаної громади, формується сільським старостою за погодженням з окружними депутатами сільської ради ОТГ. Сільська рада поінформувала старосту села Верхній Вербіж й окружного депутата про звернення місцевих жителів щодо необхідності  ремонту вказаних у зверненні доріг.

На нинішній день нове будівництво доріг комунальної власності з асфальтовим покриттям не проводять через брак фінансування.

Фото - з архіву "Дзеркала".