ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

20 чи 18: коли краще йти до армії. Коментарі коломиян

Відповідно до указу Президента, на строкову військову службу знову призиватимуть з 18 років, а не з 20, як це було останні 4 роки.

Журналісти «ДК» спитали, що про це думають чоловіки, які служили в армії та які не служили. Спойлер: думки розійшлися.

Виявилося, що хлопці, які служили в армії, підтримують «нововведення». Вони пояснюють це переважно тим, що таким чином залишається більше часу «на життя»: відслуживши одразу після навчання, чоловік може спокійно будувати кар’єру та сім’ю, його більше нічого не тривожить. У той самий час після 20 він уже можливо буде змушений перервати кар’єру та покинути на деякий час дружину.

«Вважаю, що краще йти на строкову службу з 18 років. Молодших легше навчити військової справи. Армія - це школа, котра виховує особистість і дисциплінує. Окрім досвіду, вона дає ще й справжніх друзів. За останні роки Збройні сили України пройшли реорганізацію: всі «радянські» військові «приколи» залишились у минулому», - каже Микола, який проходив строкову та контрактну службу з 2013 по 2016 роки.

Ті ж, хто не служили, переконані в протилежному:

«На мою думку, краще служити після 18 років. Часом хлопці цього віку ще не можуть мислити неупереджено. У 20 років, зазвичай, людина вже має певну життєву позицію та може її обґрунтувати, а також чітко будує плани на майбутнє. На мою думку, чоловік і фізично, і психологічно готовий іти служити радше в 20, аніж у 18 років», - Олександр, не проходив строкову військову службу.

Ми також поговорили з коломийськими випускниками. Зокрема Степан Онищук, учень 11 класу ліцею №1, розчарований такою заявою президента:

«Про скасування призову день у день говорили 12 місяців з усіх телеканалів. Зараз цю обіцянку не те, що порушено, а виконано навпаки», - підсумував хлопець.

Отже, зміна віку призовників має як прихильників, так і  противників. Кого більше – говорити складно, але, вислухавши аргументи кожної зі сторін, нескладно вибудувати власне ставлення до ситуації.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Фото ілюстративне

Економимо ваш час: найважливіші новини про Коломию читайте тут https://t.me/dzerkalomedia