ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завтра у Коломиї - День жалоби за загиблими на Сході військовими 10 бригади

Завтра у Коломийській громаді оголошено День жалоби у зв'язку з загибеллю чотирьох українських воїнів у бою на Донеччині 26 березня.
Про це у фейсбук написав міський голова Богдан Станіславський.
Троє героїв були бійцями 10-ї гірсько-штурмової бригади.
"Сьогодні попрощались з Сергієм Барничем із Калуша.
На всій території громади буде приспущено Державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, а також скасовано всі розважальні заходи.
Вічна пам'ять та слава Героям!" - йдеться у дописі.
Як інформують на сторінці Операції об'єднаних сил26 березня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту ШУМИ, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».
В результаті обстрілу чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення.
Пораненим воїнам оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.
На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.
Як повідомляють у соцмережі, 26 березня в районі селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілу з боку окупаційних військ загинув воїн 10 ОГШБ Сергій Барнич, мешканець Калуша Івано-Франківської області.
11 січня йому виповнилося 47 років.
 
Того ж дня загинув 26-річний боєць з Дубровиці Рівненської області Максим Абрамович.  
Ворожа куля забрала життя старшого солдата 10 ОГШБ Сергія Гайченка із Синельниківського району Дніпропетровської області.
Внаслідок ворожого обстрілу загинув 43-річний підполковник Сергій Коваль з Кам'янця-Подільського (Військова частина А2641).
Вічна пам'ять Героям...
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.